+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár
2020. május 15. péntek, 08:28
A járvány kitörése óta nem gyógyultak fel egy nap alatt ennyien a koronavírus-fertőzésből, mint csütörtök óta.

Háromszor annyian, 112-en gyógyultak meg a koronavírus-fertőzésből csütörtök óta, mint ahányan hivatalosan elkapták, 37-en. A gyógyultak így 1287-en vannak, az aktív fertőzőttek pedig 1688-an – olvasható az operatív törzs honlapján. A járvány magyarországi megjelenése óta nem volt ilyen sok gyógyult egyetlen nap alatt.

 

Hatan hunytak el a koronavírus fertőzésben, az áldozatok száma Magyarországon ezzel 442-re emelkedett. Május 10. óta nem ment tíz fölé a napi hlálozások száma. Csütörtök óta 44-gyel kevesebben szorulnak kórházi kezelésre, összesen 614-en, lélegeztetőgépen 46-an vannak. 

 

Továbbra is Budapest és Pest megye számít a legfertőzöttebb területnek, habár április 14. óta először ment ezer alá az aktív fertőzöttek száma a régióban. Az aktív fertőzések 58 százaléka, az összes halálesetnek pedig a 79 százaléka köthető a fővároshoz és a megyéhez, igaz, a gyógyultak 60 százaléka is innen kerül ki. A tendenciák viszont biztatóak: a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy

 

Pest megyében is lazítanak a kijárási korlátozáson a többi, vidéki megye mintájára, Budapesten egyelőre maradnak a szigorú kijárási korlátozások. 

 

A világban pénteken 4,4 millió fertőzött, 1,6 millió gyógyult, és 302 ezer áldozata van a koronavírusnak. 

 

Kövesd a járvány lecsengését az Azonnali koronastatján!

 

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő/Azonnali

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Trianon következménye a vízfejűség és az együttélés kultúrájának elvesztése is, azt pedig el kell felejteni, hogy „mindent vissza”. Videó.

Eddig a nyilvánosság előtt nem ismert momentumosok jelentkeztek Fekete-Győr András helyére, de még nagyobb a verseny az elnökségi helyekért.

Hamarosan nyithatnak a fürdők, múzeumok, színházak, és ha minden jól megy, két hét múlva már személyesen is kérdezhetnek az újságírók kormányinfón. A részletek!

Ezt azután mondta nekünk, hogy erdélyi magyar extremizmusról és az erőszak veszélyéről értekezett hosszasan.

Ungváry Krisztián segédletétől kezdve az Ismerős arcokén át a legkülönfélébb módon várhatunk megemlékezést. Mutatjuk, mit!

A filmcsatornák hétvégi délutánjainak egyik legstabilabb szereplője szinte semmit nem vesztett minőségéből.

A svéd fővirológus bírálta országa járványügyi kezelését, noha maga találta ki a különutat. Most elismerte: túl sokakat vesztettek el.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás