+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár
2020. május 15. péntek, 08:28
A járvány kitörése óta nem gyógyultak fel egy nap alatt ennyien a koronavírus-fertőzésből, mint csütörtök óta.

Háromszor annyian, 112-en gyógyultak meg a koronavírus-fertőzésből csütörtök óta, mint ahányan hivatalosan elkapták, 37-en. A gyógyultak így 1287-en vannak, az aktív fertőzőttek pedig 1688-an – olvasható az operatív törzs honlapján. A járvány magyarországi megjelenése óta nem volt ilyen sok gyógyult egyetlen nap alatt.

 

Hatan hunytak el a koronavírus fertőzésben, az áldozatok száma Magyarországon ezzel 442-re emelkedett. Május 10. óta nem ment tíz fölé a napi hlálozások száma. Csütörtök óta 44-gyel kevesebben szorulnak kórházi kezelésre, összesen 614-en, lélegeztetőgépen 46-an vannak. 

 

Továbbra is Budapest és Pest megye számít a legfertőzöttebb területnek, habár április 14. óta először ment ezer alá az aktív fertőzöttek száma a régióban. Az aktív fertőzések 58 százaléka, az összes halálesetnek pedig a 79 százaléka köthető a fővároshoz és a megyéhez, igaz, a gyógyultak 60 százaléka is innen kerül ki. A tendenciák viszont biztatóak: a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy

 

Pest megyében is lazítanak a kijárási korlátozáson a többi, vidéki megye mintájára, Budapesten egyelőre maradnak a szigorú kijárási korlátozások. 

 

A világban pénteken 4,4 millió fertőzött, 1,6 millió gyógyult, és 302 ezer áldozata van a koronavírusnak. 

 

Kövesd a járvány lecsengését az Azonnali koronastatján!

 

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő/Azonnali

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem csak elbukta a CDU elnökségéért folyó versenyt szombaton, de még a miniszteri terveire is nemet mondtak.

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a járványügyi lezárások ellen, az oltásnál az önkéntességet hangsúlyozzák. Interjú!

Mark Rutte azonban jó eséllyel negyedszer is miniszterelnök lesz: pártja magasan vezet a közvélemény-kutatásokon.

A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.

A baloldali ellenzék azzal vádolta, hogy soron kívül oltatja be magát, de péntektől Romániában már az állam működéséhez elengedhetetlen személyek hivatalosan is kaphatnak vakcinát.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás