112-en gyógyultak meg egy nap alatt, 37 új fertőzött van

2020.05.15. 08:28

A járvány kitörése óta nem gyógyultak fel egy nap alatt ennyien a koronavírus-fertőzésből, mint csütörtök óta.

 112-en gyógyultak meg egy nap alatt, 37 új fertőzött van

Háromszor annyian, 112-en gyógyultak meg a koronavírus-fertőzésből csütörtök óta, mint ahányan hivatalosan elkapták, 37-en. A gyógyultak így 1287-en vannak, az aktív fertőzőttek pedig 1688-an – olvasható az operatív törzs honlapján. A járvány magyarországi megjelenése óta nem volt ilyen sok gyógyult egyetlen nap alatt.

Hatan hunytak el a koronavírus fertőzésben, az áldozatok száma Magyarországon ezzel 442-re emelkedett. Május 10. óta nem ment tíz fölé a napi hlálozások száma. Csütörtök óta 44-gyel kevesebben szorulnak kórházi kezelésre, összesen 614-en, lélegeztetőgépen 46-an vannak. 

Továbbra is Budapest és Pest megye számít a legfertőzöttebb területnek, habár április 14. óta először ment ezer alá az aktív fertőzöttek száma a régióban. Az aktív fertőzések 58 százaléka, az összes halálesetnek pedig a 79 százaléka köthető a fővároshoz és a megyéhez, igaz, a gyógyultak 60 százaléka is innen kerül ki. A tendenciák viszont biztatóak: a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy

Pest megyében is lazítanak a kijárási korlátozáson a többi, vidéki megye mintájára, Budapesten egyelőre maradnak a szigorú kijárási korlátozások. 

A világban pénteken 4,4 millió fertőzött, 1,6 millió gyógyult, és 302 ezer áldozata van a koronavírusnak. 

Kövesd a járvány lecsengését az Azonnali koronastatján!

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő/Azonnali

Győri Boldizsár
Győri Boldizsár az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek