Ismét több a gyógyult, mint az új fertőzött

Szerző: Galavits Patrik
2020.05.14. 07:38

Tegnaphoz képest a koronavírussal fertőzöttek száma 39-cel, a gyógyultaké pedig 67-tel emelkedett. Szerda óta hatan haltak bele a fertőzésbe.

Ismét több a gyógyult, mint az új fertőzött

A beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon így 3380, ugyanakkor az aktív esetek újból csökkentek: jelenleg 1775-öt tartanak nyilván a hivatalos tájékoztató oldal szerint. Ez a május 4-i 2054-es adat óta folyamatosan csökken. A fertőzöttek közül 49-en vannak lélegeztetőgépen és 658-an szorulnak kórházi kezelésre.

Nőtt a gyógyultak száma is. Ők csütörtökre 67-tel lettek többen, így már 1169-ükről tud a hivatalos statisztika.

Tegnap óta hatan haltak bele a koronavírus-fertőzésbe, mindannyian idős, krónikus betegek. A halálos áldozatok száma ezzel 436-ra emelkedett. Mindenesetre a megerősített, koronavírussal összefüggő halálozások is csökkenő tendenciát mutatnak: május 10-e óta folyamatosan tíznél kevesebb ilyen esetről érkezett hír.

Továbbra is Budapest és Pest megye számít a legfertőzöttebb területnek. Az aktív fertőzések 59 százaléka, az összes halálesetnek pedig a 79 százaléka köthető a fővároshoz és a megyéhez. Igaz, a gyógyultak 59 százaléka is innen kerül ki.

A valós adatok a kevés elvégzett teszt miatt jelentősen eltérhetnek a fenti számoktól, ezért a tájékoztató honlap ismét hangsúlyozza, hogy „a fertőzés továbbra is terjed”, így a járvány nem ért véget, ezért a kijárási korlátozások fenntartása Budapesten és Pest megyében még indokolt.

NYITÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek