+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. május 14. csütörtök, 07:38
Tegnaphoz képest a koronavírussal fertőzöttek száma 39-cel, a gyógyultaké pedig 67-tel emelkedett. Szerda óta hatan haltak bele a fertőzésbe.

A beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon így 3380, ugyanakkor az aktív esetek újból csökkentek: jelenleg 1775-öt tartanak nyilván a hivatalos tájékoztató oldal szerint. Ez a május 4-i 2054-es adat óta folyamatosan csökken. A fertőzöttek közül 49-en vannak lélegeztetőgépen és 658-an szorulnak kórházi kezelésre.

 

Nőtt a gyógyultak száma is. Ők csütörtökre 67-tel lettek többen, így már 1169-ükről tud a hivatalos statisztika.

 

Tegnap óta hatan haltak bele a koronavírus-fertőzésbe, mindannyian idős, krónikus betegek. A halálos áldozatok száma ezzel 436-ra emelkedett. Mindenesetre a megerősített, koronavírussal összefüggő halálozások is csökkenő tendenciát mutatnak: május 10-e óta folyamatosan tíznél kevesebb ilyen esetről érkezett hír.

 

Továbbra is Budapest és Pest megye számít a legfertőzöttebb területnek. Az aktív fertőzések 59 százaléka, az összes halálesetnek pedig a 79 százaléka köthető a fővároshoz és a megyéhez. Igaz, a gyógyultak 59 százaléka is innen kerül ki.

 

A valós adatok a kevés elvégzett teszt miatt jelentősen eltérhetnek a fenti számoktól, ezért a tájékoztató honlap ismét hangsúlyozza, hogy „a fertőzés továbbra is terjed”, így a járvány nem ért véget, ezért a kijárási korlátozások fenntartása Budapesten és Pest megyében még indokolt.

 

NYITÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A koronavírus-járvány terjedésének lassulásával a vakcinalicit kezdődik a nagyhatalmak között.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, míg öten elhunytak. Mutatjuk a hétfői számokat!

Szexuális utalásokból Gyurcsánynál sincs hiány, és a kormánymédiát is megcsapta a szerelem szele a héten.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, és öt új halálozásról érkezett hír.

Mivel még mindig nem fogadták el az ország 2020-as költségvetését a választás megrendezésének rá eső felét sem tudja kifizetni.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás