+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 11. hétfő, 18:55
A szerencsés százezer koronavírus elleni küzdelemben megfáradt egészségügyi dolgozó egy útitársat is ingyen vihet magával a katari légitársaság járatain.

Az egész világ hálásan figyeli az egészségügyi dolgozók munkáját, amit különösen megnehezít hónapok óta a koronavírus-járvány, ez alól pedig a Katar tulajdonolta Qatar Airways sem kivétel. Ők ennek jegyében százezer egészségügyi dolgozónak ajánlott fel ingyenes repülőjegyet járataikra – derül ki a légitársaság honlapján közölt tájékoztatásból, ami egyébként a járvány időszaka alatt sem állt le. Így a világ minden pontjáról jelentkezhetnek a pihenésért az orvosok mellett többek között a nővérek, mentők vagy akár a gyógyszerészek is.

 

Aki élne a Qatar Airways nyújtotta ingyen repjegy lehetőségével, az május 12-e és május 18-a között jelezheti az oldalukon, maga az utazás pedig november 28-ig lesz beváltható egy szabadon választott úticélra. A regisztráció dohai idő szerint május 12. 00:01-kor indul, ami budapesti idő szerint azt jelenti, hogy május 11-én 23:01-től. A jegyekhez szükséges promóciós kódokat first come first served rendszerben osztják ki, azaz érdemes minél előbb regisztrálni.

 

Jó hír az egészségügyi dolgozóknak az is, hogy magukkal vihetnek egy útitársat, kettőjük jegyét pedig nemcsak az oda, de a visszaútra is fizeti a légitársaság.

 

Persze a visszaélések elkerülése végett csak az utazhat, aki megfelelően tudja igazolni egészségügyi végzettségét.

 

Azért Katar nem mindig jófej

 

Legalábbis akkor nem, ha a vendégmunkásokról van szó. Mint az Azonnali korábban írta a 2,7 milliós, roppant gazdag Perzsa-öbölbeli kisállamról, március közepén több tucat, nagyrészt nepáli vendégmunkást vettek őrizetbe, majd utasítottak ki az országból mondván, hogy pozitívra tesztelték őket koronavírusra. A munkások fellebbezni nem tudtak, még az értékeiket sem szedhették össze, sőt, még fizetéseiket sem vehették fel. Arról, hogy a világ többi miniállama hogyan kezeli a koronavírust, itt lehet részletesebben olvasni.

 

FOTÓ: Julian Herzog / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy Magyarországról valaki ellen eljárást indítsanak, részes tagállamban vagy ottani céggel kell az EU-s pénzt elcsalni. Ezt maga Laura Codruța Kövesi mondta nekünk.

Rövid ideig tartott a szerb koronavírus-siker: a választások után két héttel ismét kijárási korlátozásokat vezethetnek be.

Itt a nyár, itt a főszezon, a budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

A járvány súlyosságát
tagadó brazil elnök már
napok óta tüneteket mutatott.

A Windows File Recovery évtizedes szenvedésnek vethet véget: nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül töröljük az értékes dokumentumainkat!

Hét év után taszította le a trónról a kancellárt az a Rudolf Anschober, akit a járvány alatt szinte minden nap látott egész Ausztria válságot menedzselni.

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás