+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. május 11. hétfő, 13:10
Ilyen Magyarországon még nincs, de hamarosan lesz: jóval környezetkímélőbbek és olcsóbban üzemeltethetők, mint a dízelek, jutna belőlük a lepattantabb mellékvonalakra is, és több ütemben, 2029-ig érkeznének meg.

Húsz kétszáz-, és további harminc százötven-férőhelyes hibrid motorvonat beszerzésére indított közbeszerzési eljárást a MÁV – erről az állami vasúttársaság számolt be a honlapján hétfőn.

 

A társaság közlése szerint azt reméli, hogy „a költséges és környezetszennyező dízelvontatás érdemi hányadát” ki tudnák váltani a beszerzéssel,

 

mely a tervek szerint több lépcsőben, 2029-ig valósulna meg: 2023-2024 között a húsz, kétszázférőhelyes motorvonat érkezne meg, ezt követően pedig a 150 férőhelyes szerelvények. Ilyen hibrid motorvonat egyébként még nincs Magyarországon, a villamosított vonalakon villamos motorvonatok/mozdonyok, a nem villamosított vonalakon pedig dízelek végzik a vontatást. 

 

De mi is az a hibrid motorvonat, és miért jó?

 

A hibrid motorvonatok felsővezetékes és akkumulátoros üzemben is tudnak működni, vagyis, ha egy vonal egy része már villamosított, míg egy másik része még nem, akkor egy hibrid szerelvény a villamosított vonalszakaszon hagyományos módon, felsővezetéken képes haladni, míg a többi részen elektromos üzemben, akkumulátorról működne.

 

Ez jóval hatékonyabb, mint egy dízelmozdony üzemeltetése: eddig például egy Budapestről Tapolcáig közlekedő szerelvény Székesfehérvárig villamosüzemben haladt, majd a fejéri megyeszékhelyen hosszú és körülményes mozdonycserére volt szükség (emiatt az állomáson a vonat 12-14 percet vesztegel). Székesfehérvárról Tapolcáig így a hátralevő utat dízelmozdonnyal teszik meg a vonatok. A mozdonycsere miatt

 

a jelenlegi rendszerben körülbelül három és fél óra Tapolcára jutni a fővárosból, míg ez évtizedekkel ezelőtt, gőzmozdonnyal is megvolt három óra alatt.

 

Egy hibrid motorvonattal ezt lehetne elkerülni: bár 2021-re Balatonfüredig villamosítják az északi parti vonalat, de a Tapolcáig való villamosításra még várni kell. Így egy hibrid szerelvény Balatonfüredig felsővezetékről, utána pedig akkumulátorról haladhatna tovább. Ez azontúl, hogy rövidebb menetidőt eredményez, kényelmesebb és nincs szükség mozdonycserére sem, környezetbarátabb is, hiszen az északi parti vonatokat mind a mai napig legtöbbször korszerűtlen M41-es dízelmozdonyok továbbítják. Homolya Róbert MÁV-vezér szerint az első húszból rögtön tíz szerelvényt erre a vonalra csoportosítanának.

 

M41-DÍZELMOZDONY ÁLTAL TOVÁBBÍTOTT SZERELVÉNY HODÁSZNÁL. FOTÓ: DAVID GUBLER / WIKIMEDIA COMMONS

 

Hitelből vennék, de a dízelekhez képest sokat lehet velük spórolni

 

A hibrid szerelvények további előnye, hogy szükség esetén könnyebben átcsoportosíthatók még nem, vagy csak részben villamosított vonalakra, így az elhanyagolt mellékvonalakon is javulhatna a szolgáltatás színvonala. Homolya például a szintén több lépcsőben villamosítani kívánt lajosmizsei vonalat említette még, de jutnának akkus motorvonatok a Győr-Szombathely, Miskolc-Ózd, Esztergom-Komárom, Győr-Keszthely-Kaposvár-Pécs, és a Szolnok-Hatvan-Somoskőújfalu vonalakra is.

 

A MÁV ráadásul úgy számol, hogy a hibrid motorvonatokkal évente 3,6 milliárd forintot takarítanának meg

 

(járművenként 73 millió forintot), ennyivel olcsóbb ugyanis elektromos üzemben üzemelni, mint dízellel. A megtakarításra szükség is lesz, hiszen a MÁV a beszerzést hitelből kívánja finanszírozni.

 

Mosóczi László, az innovációs minisztérium közlekedéspolitikai államtitkára szerint egyébként a cél az, hogy a jelenlegi 41 százalékról megközelítse az 50 százalékot a villamosított magyarországi vasútvonalak aránya a következő hétéves uniós ciklusban.

 

És ki nyerheti a közbeszerzést?

 

Több nagy gyártó is készít már zéró emissziós hibrid motorvonatokat, de az elmúlt évek motorvonatbeszerzései alapján ítélve a Stadler lehet a befutó: Európa legnagyobb Stadler Flirt motorvonat-flottája Magyarországon közlekedik (123 darab a MÁV, 10 a GYSEV kötelékében), ráadásul szintén a Stadler gyártmánya a koronavírus-járvány után újra próbaüzembe álló emeletes KISS motorvonat, amelyből összesen negyvenet rendelt a vasúttársaság.

 

A svájci cég hibrid motorvonata a Flirt Akku (borítóképünkön), amellyel a gyártó azt ígéri:

 

kedvező körülmények mellett akár 150 kilométert is megtehet akkumulátoros üzemben.

 

A motorvonat akkumulátorról 140 kilométer/órás, felsővezetékről pedig 160 kilométer/órás sebességre képes.

 

A típusból már rendelt Németország Schleswig-Holstein tartománya is ötvenöt darabot, a cél ott is a dízelvonatok kiváltása.

 

BORÍTÓKÉP: Stadler

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Rögös út vezetett a jobbikos német nemzetiségű politikus, Brenner Koloman parlamenti alelnökké választásáig.
Mutatjuk a részleteket!

Macron veszélyes játékot játszik, hiszen eddigi miniszterelnöke népszerűbb volt, mint ő maga. A friss kormánnyal újragondolhatja magát.

A Kovászna megyei kétezer fős Nagybaconban balkáni hangulat uralkodik: a regnáló polgármesterrel szemben elinduló független jelöltet a polgármester fia fenyegeti, míg a polgármester szerint ellene indult lejáratókampány és igaziból őt fenyegették meg.

Ötszáznál is több óriáscég véli úgy, hogy a Facebook nem tesz eleget a gyűlöletbeszéd terjedése ellen, ezért többé nem költenek pénzt reklámra a közösségi oldalon. A Facebook-alapító Mark Zuckerberg ennek ellenére nem esett kétségbe.

Pár napja az LMP, DK, Jobbik és Fidesz képvviselői szavazták meg a momentumos Balogh Csaba jogköreinek megnyirbálását, most Balogh vette vissza az LMP-s és DK-s alpolgármesterek jogosítványait.

A finnek már jóval a nácik előtt is használták a szvasztikát repülőgépeiken, egyenruháikon és zászlóikon, de hiába semmi köze a nácizmushoz: a légierő úgy döntött, megszabadul a kínos szimbólumtól.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

A túrák csütörtökön 16 órakor és vasárnap 14 órakor indulnak, a félórás körbevezetés rövid koncerttel zárul.

A Magyar Asztronautikai Társaság 1994 óta tartó táborát ezúttal online rendezik meg július 9-én. Jelentkezési határidő: július 3.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás