+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. május 9. szombat, 19:43
Dmitrij Szmirnov szerint a koronavírusban elhunyt emberek a szomszédaikért haltak meg, akiknek pedig elfogy a pénze, kérjenek alamizsnát.

Pozitív lett a koronavírus-tesztje az orosz ortodox egyház egyik magas rangú papjának, aki legutóbb azzal került a hírekbe, hogy a koronavírust egy kifejezetten hasznos dolognak tekintette, ami jobbá teszi az embereket – írja a Moscow Times.

 

A 69 éves Dmitrij Szmirnov épp legutóbbi vasárnapi szentbeszédén találta azt mondani, hogy „valójában rendkívül hasznos jelenség”, és azok, akik meghaltak eddig, tulajdonképpen a szomszédjukért áldozták fel az életüket.

 

„Csökkent az egoizmus, és felváltotta a vágy, hogy tegyünk valamit a szomszédainkért, és jobban értünk pár nagyon fontos keresztény tulajdonságot” – mondta Szmirnov aki azoknak az oroszoknak, akik elvesztették a munkájukat és kifogytak a megtakarításaikból azt javasolta, forduljanak alamizsnáért.

 

Bár Szmirnov ezekkel a mondatokkal is felháborodást keltett pár emberben úgy, hogy közben egyesek szerint az orosz állam az égvilágon semmit nem tesz azon kívül, hogy megbotoztatja a kijárási tilalmat megszegő polgárait a rendőrrökkel, a papnak koránt sem ezek voltak a legszélsőségesebb gondolatai eddigi karrierjében.

 

Szmirnov például egyik beszédében kifizetetlen prostituáltakhoz hasonlította a vadházasságban élő nőket, a fiatal lányoknak azt javasolta, a szülésre készüljenek tanulás helyett, máskor pedig azt fejtegette a hagyományos családmodell védelmében, hogy a nők nem különösebben okosak, és csak nagyon kevés olyan van belőlük, mint Marie Curie.

 

Amikor épp nem a nőket szidta, akkor a Vlagyimir Putyin elnök egyik legnagyobb támogatójának számító ortodox egyház képviseletéhez méltó módon a politikáról is van véleménye: egy állami tévének adott interjújában például annak a gondolatának adott hangot, hogy a demokrácia eleve hiba volt, és Oroszországnak vissza kell találni a gyökereihez.

 

Szmirnov állapota a hivatalos közlemény szerint nem súlyos, rajta kívü legy másik pap is elkapta a vírust, de az ő nevét nem közölték.

 

Az orosz ortodox egyház egyelőre tudomást is vesz a járványhelyzetről és nem is: a templomok továbbra sem zárnak be, viszont a hivatalos kommunikáció szerint azt kérik a nagyjából 150 millió érintett hívőtől, maradjanak otthon.

 

Oroszország egyelőre teljesen lezárta határait, és egyelőre nem látni a végét a járványnak: a januárban kinevezett miniszterelnök, Mihail Misusztyin április 30-án jelentett ebe, hogy ő is elkapta a fertőzést, ami miatt ideiglenesen lemond.

 

KÉP: Vesti News / Youtube

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azonban Belaruszban nem lehet majd levélben szavazni, mert azzal Lukasenka szerint visszaélnének az amerikaiak és elpusztítanák az országát.

Két újságírólány is azzal vádolja Wolfgang Fellnert, az egyik legolvasottabb osztrák bulvárnapilap kiadóját, hogy szexuálisan molesztálta őket.

Az egyetem Neptun rendszeréből származó, angol nyelvű és külföldi hallgatóknak szánt levelek szerint a biztonságos vizsgázás egyetlen módja az oltás, ezért mindenkit buzdítanak az oltásra.

Egy momentumos politikus vetette fel a határrevíziót, pontosabban inkább egy területcserét Szlovákiával. A nógrádi Horváth Ferenc az Azonnalinak elmondta, miért akarja újra magyar kézben
tudni a somoskői várat.

Éjfél után ki lehet menni, ha nem találkozunk háromnál többen, de előtte este 10-től otthon kell maradni – hála két egymást ütő kijárási korlátozási szabálynak.

És az egész EU-ban mi tartunk a legjobban a választási csalásoktól és a közösségi médiától is egy nemzetközi közvélemény-kutatás szerint.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

Twitter megosztás Google+ megosztás