+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár
2020. május 8. péntek, 07:45
28 embernél mutatták ki a fertőzést és 64-en gyógyultak meg péntek reggelre. Negyedik napja múlja felül a felépülők száma az új fertőzöttekét.

Péntek reggelre 28 új embernél mutatták ki a hatóságok a koronavírus-fertőzést, a számuk így 3178-ra emelkedett, az aktív esetek 1921-en vannak – olvasható az operatív törzs honlapján. Több mint kétszer ennyien, 64-en gyógyultak viszont fel a hétvége előtt, az ő számuk így 801-ről 865-re emelkedett.

 

Negyedik napja haladja meg az új fertőzöttek számát a fertőzésből felépülőké, utoljára április 6-án regisztráltak ennél kevesebb új esetet.

 

Kilencen elhunytak – köztük mindegyikük Budapesten vagy Pest megyében, vidéken nem történt új halálozás –, az áldozatok száma így már 392. Kórházban 1131 embert ápolnak, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen. A hivatalos tájékoztatás szerint összesen 99 ezer mintavétel történt, ez tegnapról mára ötezer tesztet jelent, az azelőtti napon pedig több, mint hétezer teszt készült. A világban a fertőzöttek száma pénteken 3,8 millió, 1,2 millióan gyógyultak meg, az áldozatok száma pedig 269 ezer. 

 

NYITÓKÉP ÉS GRAFIKON: Illés Gergő / Azonnali

 

Kövesd az Azonnali naponta frissülő ábráin a koronavírus terjedését!
 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egy bukaresti napilap szerint az RMDSZ a törékeny parlamenti többségért cserébe székelyföldi autonómiát kér, a PNL szerint ez ott már most is megvan.

A helyiek szerint a kormány az 1200 főre rugó teniszezőket és a stábjukat választotta a saját állampolgárai helyett.

Nem csak elbukta a CDU elnökségéért folyó versenyt szombaton, de még a miniszteri terveire is nemet mondtak.

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a járványügyi lezárások ellen, az oltásnál az önkéntességet hangsúlyozzák. Interjú!

A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás