+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 5. kedd, 14:36
A BKK-nál kirobbant szexuális zaklatási botrány sem tehetett jót Varga Ivett karrierjének.

„A mai napon Karácsony Gergely felmentette dr. Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját” – közölte kedden az Azonnalihoz is eljuttatott közleményben a Főpolgármesteri Hivatal. Indoklásként azt írták:

 

„Karácsony Gergely sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel.”

 

Hozzátették: a főpolgármester május 5-i hatállyal megbízott vezérigazgatónak nevezte ki Fendrik Lászlót, a társaság jelenlegi vezérigazgató-helyettesét, akitől elsősorban azt várja, hogy a jelenlegi nehéz pénzügyi körülmények között is biztosítsa a BKK kiegyensúlyozott szervezeti működését, illetve folytassa a budapesti közlekedés fejlesztése érdekében megkezdett munkát.

 

Mi állhat a háttérben?

 

Tény, Varga Ivett karrierjének nem tehetett jót, hogy – a kormánypárti Magyar Nemzet szerint – a vele közeli kapcsolatban lévő BKK-s projektvezető, Nagy Zsolt szexuális zaklatási botrányba keveredett, ráadásul a kormánysajtó szerint eleinte Varga nem jelezte összeférhetetlenségét. A Főpolgármesteri Hivatal szerint viszont az ügyben nincs jogilag értékelhető összeférhetetlenség, és Varga időben cselekedett. Nagy Zsoltot azóta kirúgták Karácsony Gergely utasítására.

 

Volt olyan forrás, aki viszont arról beszélt az Azonnalinak: Varga leváltása része az MSZP és a DK között dúló fővárosi háborúnak, és a DK meglátta a lehetőséget az ügyben arra, hogy az inkább MSZP-s körökhöz köthető Vargát leváltsák.

 

Ugyanis mind az MSZP, mind pedig a DK szeretné, ha az ő embereik lennének többségben a fővárosi cégek irányításában, de jól mutatja a két párt közötti harcot az is, hogy a DK idén februárban leigazolt két kerületi polgármestert is az MSZP-től Szaniszló Sándor és Kiss László személyében. Így például a fővárosi közgyűlésben a DK-nak már nagyobb a frakciója, mint az MSZP-nek.

 

Arról, hogy kik indultak korábban a BKK-vezérigazgatói posztért, itt írtunk részletesebben.

 

FOTÓ: BKK / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ingyen adunk húsz lélegeztetőgépet a Türk Tanács egyik oszlopos tagjának.

Több mint bruttó 7,5 milliárdot költött a kormány az elmúlt négy évben nemzeti konzultációkról? Melyik volt a legdrágább közülük? Ez is kiderül a Miniszterelnöki Kabinetiroda által közölt összesítésből.

Több ellenzéki pártnak sem tetszett, hogy a Fidesz feltételeket szabna a közös uniós hitelfelvétel támogatásához. De miért nem szavazott akkor erről a DK, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP sem? Megkérdeztük.

Viktar Babarika és Valerij Capkala mind a belarusz establishmentből kiugorva indult Lukasenka ellen elnökjelöltként, de a hatóságok ott gáncsolják őket, ahol tudják.

Nincsenek szentek, csak kőkemény érdekek a bolgár nagypolitikában. Elmagyarázzuk, mi folyik Bulgáriában.

A Magyarországon is népszerű tévéműsor sztárja, Grant Imahara 49 éves volt.

Egész Kelet-Európát és a Balkánt kiosztotta a német viccpárt EP-képviselője, hogy aztán az Európai Bizottság felelősségét kapargassa meg.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás