Koronavírus: az igazolt fertőzöttek ötöde már meggyógyult

2020.04.29. 08:10

Már több mint 2700-ra nőtt az igazoltan fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 300-ra. Jó hír, hogy 536-an már meggyógyultak.

Koronavírus: az igazolt fertőzöttek ötöde már meggyógyult

Újabb 78 embernél mutatták ki a koronavírusos fertőzést Magyarországon szerdáig, ezzel a számuk 2727-re nőtt – olvasható az operatív törzs honlapján. A vírus – és egyéb krónikus betegségek szövődményeinek – következtében 9-en hunytak el, így összesen már 300-ra nőtt az áldozatok száma. Az újonnan elhunytak közül a legfiatalabb 44 éves volt, egyébként asztmában szenvedett.

A legfrissebb adatokból kiderül az is, a kórházakban 983 embert ápolnak, ez a szám héttel több, mint a keddi, lélegeztetőgépen pedig 50 ember van. Eközben újabb 20 embert nyilvánítottak gyógyultnak, ezzel összesen már 536-ra nőtt a számuk.

A megyénkénti bontásból kiderül, hogy

Zala, Csongrád és Komárom-Esztergom megyében van a legtöbb fertőzött Budapest, Pest és Fejér megye után,

miután mindhárom előbbi megyében 90 fölött van az igazolt esetek száma. 

Világszerte 3,1 millió fölött van a nyilvántartott fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig meghaladta a 215 ezret. A betegségből, több mint 920 ezren épültek fel.

Íme ábrákon is a legfrissebb koronavírusos számok!
 
Győri Boldizsár
Győri Boldizsár az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek