+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. április 29. szerda, 17:31
Május elején lazít Bécs és Burgenland szociáldemokrata vezetése az idősotthonokra vonatkozó látogatási tilalmakon.

Miközben jelenleg az ausztriai idősotthonokban is látogatási tilalom van, két baloldali vezetésű tartomány lazításokat jelentett be.

 

A szocdemek és zöldek által közösen irányított Bécs úgy döntött:

 

május 4-től (azaz jövő hétfőtől), noha szigorú feltételek mellett, de ismét megnyilhatnak az idősotthonok a látogatók előtt.

 

Ez azonban csak a közösségi tereket érinti, a bentlakók szobáiba továbbra sem mehet be nem ott dolgozó ember.

 

A tartományi vezetés pontosan leírta, milyen feltételekkel érkezhetnek a látogatók. Ennek értelmében látogatásra csak meghatározott időkeretben, meghatározott helyszínen van lehetőség, előzetesen erre időpontot és engedélyt kell kérni, a belépéskor pedig mindenkinek felveszik az adatait.

 

A látogatókat az otthonok személyzetéből kíséri valaki, a másfél méteres távolságot pedig ekkor is be kell tartani – mind a személyzet, mind a meglátogatott személy irányába.

 

Amint Kristijan Iledić, Burgenland szociáldemokrata szociális tanácsnoka elmondta: hasonló döntésre szánta el magát az eisenstadti kormányzat is, de ők csak május 9-től (azaz jövő péntektől) engedik be a látogatókat a Magyarországgal határos tartomány idősotthonaiban.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Cak az oltás első dózisát kapta meg. A kormány időközben ígéretet tett a rendszer pontosítására.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

Ebből nyáron akár óriási káosz is lehet: minden egyes EU-tagállam maga döntheti el, hogy elfogadja-e az EMA-engedéllyel nem rendelkező vakcinákat.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás