+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. április 28. kedd, 11:12
A német háziorvosok azt unták meg, hogy a járvány idején nem jut nekik elég felszerelés.

Németország a legsikeresebb államok közé tartozik, ha a koronavírus-járvány megfékezéséről van szó – ennek lehetséges magyarázatáról már az Azonnalin is olvashattatok.

 

Ott sem megy azonban minden simán. Német háziorvosok szerint a járvány ideje alatt nem jut nekik elég orvosi felszerelés: több maszkra, kesztyűre és köpenyre lenne szükségük. Ezért döntöttek közülük néhány úgy, hogy elindítanak egy oldalt és petíciót blankebedenken.org (Csupasz gondolatok) címmel, ahol magukról meztelen képeket feltöltve hívják fel a figyelmet a problémára.

 

FOTÓ: KLAUS RUDOLF / FACEBOOK

 

A petícióval együtt megosztott szövegből az derül ki, hogy elsősorban a járvány miatt megnövekedett páciensek száma okoz nekik gondot.

 

„A szűkös felszerelésünket nem akarjuk orvosi szempontból haszontalan vizsgálatokra elpazarolni, amiket adott esetben telefonon is elvégezhetünk” – írják. Szerintük azok a betegek, akik nincsenek igazán rosszul, a járványidőszakon kívül is sikeresen kezelhetőek telefonos tanácsadással.

 

„Hogy a betegeinket sikeresen kezelhessük, nekünk és a csapatunknak védőfelszerelésekre van szükségünk. Ha kifogyunk abból a kevésből is, amink van, így fogunk kinézni”

 

– fogalmaznak a honlapon, majd meztelenül, néha csak sztetoszkóppal a nyakukban, vagy egy szál maszkban pózoló kollégáik képeit mutatják be.

 

„EZ ELEGENDŐ?” FOTÓ: KLAUS RUDOLF / FACEBOOK

 

Áprilisban egyébként a Német Háziorvosok Szövetsége egy másik egészségügyi szervezettel közös közleményben kérte a politikai szereplőket, hogy jobban támogassák a munkájukat a koronavírus elleni küzdelemben.

 

CÍMLAPKÉP: Dr. Catherina Meller / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az osztrák sajtóhoz eljutott információk szerint az éttermeknek be kell zárniuk.

A jelenlegi válság más mint a többi, a megoldás pedig a hitelezés felpörgetése bankoknak nyújtott állami segítséggel. A Spiegel Carmen Reinharttal, a világbank alelnökével készített interjút.

Szemereyné Pataki Klaudia szerint Kecskemét gócponttá vált, azonban ezt semmilyen nyilvános adat nem tudja alátámasztani. Megkérdeztük a hivataltól, hogy mi alapján nyilvánították a várost gócponttá.

A szlovák minisztrelnök már csak arra vágyik, hogy kivezesse az országát a slamasztikából. Hétvégén Szlovákiában letesztelik a teljes lakoságot.

A fővárosi önkormányzat a Nagykörút komplex megújítását tervezi, ebbe lehet beleszólni.

Szlovéniában lakhelyelhagyási tilalom is van, azaz senki
nem mozdulhat ki arról
a településről, amelyben tartózkodik. Mutatjuk, hogyan érinti ez a fővárost, Ljubljanát!

Szombathelyen elindult a kampány: Ungár Péter beszólt a fideszes Hende Csabának és az exjobbikos Bana Tibornak, mire nem várt helyről bohócozták le.

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás