+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. április 27. hétfő, 07:28
Az áldozatok közül ketten a hatvanas éveikben jártak, egy áldozat 79 éves, a többiek 80 évnél öregebbek voltak.

83 új fertőzöttet és nyolc újabb halálesetet regisztráltak Magyarországon a koronavírus járványban a hivatalos adatok szerint. Közben tovább nőtt a kórházban ápolt betegek száma, 927-en vannak, közülük 57-en vannak lélegezetőgépen.

 

A honlap szerint az áldozatok közül ketten a hatvanas éveikben jártak, egy áldozat 79 éves, a többiek 80 felettiek.

 

Az operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján már elmondta, hogy a járvány terjedésének üteme lehetővé tesz, enyhítsenek a kijárási korlátozásokon, de ezeknek az enyhítéseknek a részleteiről a héten fog dönteni a magyar kormány, a május 1-i hosszú hétvége három napján pedig még biztosan az eddig élt szabályok élnek.

 

Múlt héten a kormányt segítő szakemberek részvételével tartottak egy kissé elhallgatott nyilvános konferenciát, itt arról is beszéltek, hogy nyájimmunitástól még messze van Magyarország, és a korlátozások felelőtlen feloldásától még most is összeomolhat az egészségügyi rendszer, illetve szélesebb körű maszkhasználatról és tömeges tesztelésről is volt szó. 

 

Világszinten már majdnem hárommillió koronavírus-fertőzöttet, 207 ezer halált tartanak nyilván, miközben 801 ezren regisztráltan kigyógyultak a betegségből.

 

KIEMELT KÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Így az EU helyett az amerikai és a kanadai kormánnyal egyeztetve fog Nagy-Britannia dönteni arról, hogy a Lukasenka-rendszer mely tisztviselőit büntesse utazási és pénzügyi korlátozásokkal.

Friedrich Merz egy interjúban a melegek kapcsán hirtelen váltott, és a pedofíliát hozta egy félmondat erejéig szóba. Miért?

Körbekérdeztük a magyarországi benzinkutakat, volt, ahol panaszt is tettünk.

Noha a román államfő a jobbközép nemzeti liberálisoktól érkezik, elvileg semlegesnek kellene lennie. De nem az.

Noha többségük már március óta gyűjtötte a lájkokat és osztotta a hülyeséget, az amerikai konszern csak most lépett fel ellenük.

Három párt belső mérése is a függetlenként induló múzeumigazgatót, Soós Zoltánt hozta ki győztesnek.

A járvány miatt nem közlekedő reptéri járatra árult 900 forintos jegyek a BKK-t 14 millió forinttal gazdagították. Mi történt?

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás