Nyolc újabb halálos áldozata van a koronavírusnak hétfő reggelre

Szerző: Fekő Ádám
2020.04.27. 07:28

Az áldozatok közül ketten a hatvanas éveikben jártak, egy áldozat 79 éves, a többiek 80 évnél öregebbek voltak.

Nyolc újabb halálos áldozata van a koronavírusnak hétfő reggelre

83 új fertőzöttet és nyolc újabb halálesetet regisztráltak Magyarországon a koronavírus járványban a hivatalos adatok szerint. Közben tovább nőtt a kórházban ápolt betegek száma, 927-en vannak, közülük 57-en vannak lélegezetőgépen.

A honlap szerint az áldozatok közül ketten a hatvanas éveikben jártak, egy áldozat 79 éves, a többiek 80 felettiek.

Az operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján már elmondta, hogy a járvány terjedésének üteme lehetővé tesz, enyhítsenek a kijárási korlátozásokon, de ezeknek az enyhítéseknek a részleteiről a héten fog dönteni a magyar kormány, a május 1-i hosszú hétvége három napján pedig még biztosan az eddig élt szabályok élnek.

Múlt héten a kormányt segítő szakemberek részvételével tartottak egy kissé elhallgatott nyilvános konferenciát, itt arról is beszéltek, hogy nyájimmunitástól még messze van Magyarország, és a korlátozások felelőtlen feloldásától még most is összeomolhat az egészségügyi rendszer, illetve szélesebb körű maszkhasználatról és tömeges tesztelésről is volt szó. 

Világszinten már majdnem hárommillió koronavírus-fertőzöttet, 207 ezer halált tartanak nyilván, miközben 801 ezren regisztráltan kigyógyultak a betegségből.

KIEMELT KÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek