+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. április 25. szombat, 09:00
Napi mérleg: 57 új gyógyult, 60 regisztrált új eset, tizenketten viszont elhunytak. Grafikonokon a lényeg!

Hatvan új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, mellyel 2443-ra nőtt az összes esetszám a pénteki 2383 főről – írja a hivatalos koronavírus-információs honlap.

 

A napi esetszámokat tekintve ez legalacsonyabb szám április 14-e óta, vagyis ilyen kevés új fertőzöttet legutóbb másfél hete rögzítettek.

 

Ezen felül örömteli hír a gyógyultak számának rohamos emelkedése is, pénteken még 401, szombatra viszont 458 gyógyultja lett a járványnak Magyarországon. Elhunyt viszont tizenkét beteg, közülük a legtöbben már 80 év felettiek, de meghalt egy 41 éves férfi is, akinek viszont a tájékoztató honlap szerint bélgyulladása volt, emellett vérmérgezésben és súlyos bakteriális fertőzésben is szenvedett.

 

Miután az 57 gyógyult és a 12 elhunyt több, mint ahány új fertőzöttet regisztráltak, minimálisan az aktív esetek száma is csökkent Magyarországon. Pénteken 1732 aktív fertőzöttje volt itthon a járványnak, szombatra ez 1723-ra csökkent. A járvány hazai tetőzését egyébként május 3-ra jósolják a külföldi példák és a hazai trendek alapján a virológusok, Orbán Viktor miniszterelnök pedig már az azt követő héten

 

elkezdené a szigorítások folyamatos feloldását: attól kezdve ugyanis egyelőre arra lehet számítani, hogy tartósan is csökkenésnek indul az aktív esetszám.

 

Az új típusú koronavírus miatt egyébként jelenleg 899 beteget kell kórházban ápolni, 54-en lélegeztetőgépen vannak. Lélegeztetőgépből mindenesetre 15 ezret rendelt a kormány a jelenlegi, 2500-3000 darabos állomány mellé, a cél szerintük, hogy tartósan rendelkezésre álljon legalább egy 8000 darabos mennyiség.

 

Ha szeretnél képben lenni a legfrissebb hazai és regionális trendekkel, kövesd az Azonnali naponta frissülő koronavírus-adatbázisát!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a járványügyi lezárások ellen, az oltásnál az önkéntességet hangsúlyozzák. Interjú!

Mark Rutte azonban jó eséllyel negyedszer is miniszterelnök lesz: pártja magasan vezet a közvélemény-kutatásokon.

A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.

A baloldali ellenzék azzal vádolta, hogy soron kívül oltatja be magát, de péntektől Romániában már az állam működéséhez elengedhetetlen személyek hivatalosan is kaphatnak vakcinát.

A német törvényhozásban úgy kell berendezkedni a faxtalan életre, hogy a kormány még mindig 900 faxgépet használ.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás