+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. április 25. szombat, 09:00
Napi mérleg: 57 új gyógyult, 60 regisztrált új eset, tizenketten viszont elhunytak. Grafikonokon a lényeg!

Hatvan új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, mellyel 2443-ra nőtt az összes esetszám a pénteki 2383 főről – írja a hivatalos koronavírus-információs honlap.

 

A napi esetszámokat tekintve ez legalacsonyabb szám április 14-e óta, vagyis ilyen kevés új fertőzöttet legutóbb másfél hete rögzítettek.

 

Ezen felül örömteli hír a gyógyultak számának rohamos emelkedése is, pénteken még 401, szombatra viszont 458 gyógyultja lett a járványnak Magyarországon. Elhunyt viszont tizenkét beteg, közülük a legtöbben már 80 év felettiek, de meghalt egy 41 éves férfi is, akinek viszont a tájékoztató honlap szerint bélgyulladása volt, emellett vérmérgezésben és súlyos bakteriális fertőzésben is szenvedett.

 

Miután az 57 gyógyult és a 12 elhunyt több, mint ahány új fertőzöttet regisztráltak, minimálisan az aktív esetek száma is csökkent Magyarországon. Pénteken 1732 aktív fertőzöttje volt itthon a járványnak, szombatra ez 1723-ra csökkent. A járvány hazai tetőzését egyébként május 3-ra jósolják a külföldi példák és a hazai trendek alapján a virológusok, Orbán Viktor miniszterelnök pedig már az azt követő héten

 

elkezdené a szigorítások folyamatos feloldását: attól kezdve ugyanis egyelőre arra lehet számítani, hogy tartósan is csökkenésnek indul az aktív esetszám.

 

Az új típusú koronavírus miatt egyébként jelenleg 899 beteget kell kórházban ápolni, 54-en lélegeztetőgépen vannak. Lélegeztetőgépből mindenesetre 15 ezret rendelt a kormány a jelenlegi, 2500-3000 darabos állomány mellé, a cél szerintük, hogy tartósan rendelkezésre álljon legalább egy 8000 darabos mennyiség.

 

Ha szeretnél képben lenni a legfrissebb hazai és regionális trendekkel, kövesd az Azonnali naponta frissülő koronavírus-adatbázisát!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Trianon következménye a vízfejűség és az együttélés kultúrájának elvesztése is, azt pedig el kell felejteni, hogy „mindent vissza”. Videó.

Eddig a nyilvánosság előtt nem ismert momentumosok jelentkeztek Fekete-Győr András helyére, de még nagyobb a verseny az elnökségi helyekért.

Hamarosan nyithatnak a fürdők, múzeumok, színházak, és ha minden jól megy, két hét múlva már személyesen is kérdezhetnek az újságírók kormányinfón. A részletek!

Ezt azután mondta nekünk, hogy erdélyi magyar extremizmusról és az erőszak veszélyéről értekezett hosszasan.

Ungváry Krisztián segédletétől kezdve az Ismerős arcokén át a legkülönfélébb módon várhatunk megemlékezést. Mutatjuk, mit!

A filmcsatornák hétvégi délutánjainak egyik legstabilabb szereplője szinte semmit nem vesztett minőségéből.

A svéd fővirológus bírálta országa járványügyi kezelését, noha maga találta ki a különutat. Most elismerte: túl sokakat vesztettek el.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás