+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. április 22. szerda, 18:20
A Media Marktnál az olyan termékek forgalma is kilőtt, amelyek már az olyan szolgáltatásokat hivatottak pótolni, mint a fodrász.

Ahogy az Azonnalinál már korábban is megírtuk, a veszélyhelyzet március 11-i kihirdetése után megnőtt a számítástechnikai, és főleg a telekommunikációs eszközök (notebookok, tabletek és okostelefonok) iránti kereslet, most április végén viszont már ennél is pontosabb képet kaphatunk arról, hogy mit is vásárolnak a magyarok.

 

A Media Markt PR-ügynökségétől megtudtuk, hogy az említett eszközökön túl

 

az otthoni munkavégzéshez szükséges kiegészítők, például a kamerák, egerek és billentyűzetek forgalma is egy átlagos hónap többszörösére növekedett az áruháznál.

 

A konzolos és videójátékos kiegészítők továbbra is pörögnek, a televíziók eladásai pedig kisebb meglepetést okoztak: ezek általában 10-20 százalékkal jobban mennek a nagy sportesemények (olimpia, labdarúgó-világbajnokság) előtt, és most ugyan minden sporteseményt elhalasztottak, nem várt módon mégis megnövekedtek az eladások.

 

Úgy tűnik sokan film- és sorozatnézéssel akarják elütni az otthon töltött időt, mert legtöbben kifejezetten az okostévéket keresik,

 

amelyeken elérhetőek a nagyobb streaming-szolgáltatók, például a Netflix alkalmazásai.

 

Vannak, akik tevékenyebben töltenék idejüket, azok a szerencsések például, akik a lakhelyük elhagyása nélkül is ki tudnak menni a szabadba, mert kertes házban laknak, több időt fordítanak a kertre, mint korábban, ez a kerti szerszámok és kisgépek két és félszeres forgalomnövekedésében mutatkozik meg.

 

Látható egy olyan tendencia is, hogy az emberek eleinte csak a rövidtávon megoldandó probémákkal foglalkoztak, például laptopot vásároltak a távmunkához, most viszont mintha már sokan hosszabb távra terveznének.

 

Egyre többen mondanak le például az eddig a városban igénybe vett szolgáltatásokról, és ruháznak be az adott szolgáltatást pótló eszközbe, a hajvágók forgalma például ötszörösére nőtt a Media Marktnál, de az epilátorok is jól fogynak.

 

A bevásárlást is igyekszünk minimalizálni, vagy legalábbis sokan spórolni akarnak hosszútávon, mert

 

a kenyér-, melegszendvics-, és gofrisütők forgalmában is jelentős növekedés tapasztalható, előbbiből a megszokotthoz képest öt és félszer, utóbbi kettőből háromszor annyit vásároltak.

 

NYITÓKÉP: Unsplash

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Emellett meghosszabbítják az iskolai szünetet is.

Itt a szlovákok nagyszabású sorozatának új előzetese, van benne csodaszarvas is.

Méghozzá egyhangúan. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

Erre az Európai Gyógyszerügynökség hívta fel a figyelmet, miután látókörébe került több gyanús eset.

Van, aki az EU-s büdzsé blokkolásának abbahagyására, és van, aki bocsánatkérésre vagy az EPP-ből való távozásra szólította fel Deutschékat.

Újságírónk egyik riportalanya elmondta a történetét a Kisalföldnek is, de a megyei napilap nem fektetett túl sok energiát az anyag megírásába: a cikk nagy részét az Azonnali riportjából másolták át.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás