Koronavírus: kétezer felett a hazai igazolt fertőzöttek száma

Szerző: Fekő Ádám
2020.04.21. 07:12

Az elmúlt 24 órában húszan gyógyultak meg, de tizennégy hatvan év feletti beteg is elhunyt. Grafikonokon mutatjuk a járvány terjedését!

Koronavírus: kétezer felett a hazai igazolt fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 2098 főre nőtt Magyarországon beazonosított új típusú koronavírus-fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg, de egyelőre az ő adataik és krónikus betegségeik még nem elérhetők. 

Ezzel pedig 213 főre emelkedett a vírus miatt elhunytak száma, 287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Örömteli hír lehet viszont, hogy több gyógyult távozhatott az egészségügyi intézményekből az elmúlt 24 órában, mint ahányan elhunytak: az új gyógyultak húszan vannak, míg a COVID-19 miatt tizennégyen is elhunytak.

Kórházban 842 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen. 

A koronavírusról tájékoztató kormnáyzati oldal továbbra is azt hangsúlyozza, még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, és a fertőzöttek száma valószínűleg jóval nagyobb, mint amennyit regisztráltak. A magyar operatív törzs május elejére várja a vírus tetőzését.

A jelenleg az egész világot megbénító járványnak világszinten már majdnem 2,5 millió fertőzöttje van, 170 ezer halottja és 652 ezer gyógyultja van. Kövesd a koronavírus hazai terjedését az Azonnali folyamatosan frissülő grafikonjain!

BORÍTÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek