+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. április 14. kedd, 07:32
122 halottat és 122 regisztrált gyógyultat tartanak nyilván Magyarországon: a tizenhárom új halott mindegyike 65 év feletti.

A hivatalos tájékozattó honlap szerint újabb 54 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, így 1512 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 13 beteg, ezzel 122 a vírus itthoni halálos áldozatainak száma, ez épp ugyanennyi, mint ahányan felgyógyultak belőle.

 

Most is, illetve mindig fontos kiemelni: az igazolt fertőzöttek, így az igazolt gyógyultak száma is jóval alacsonyabb lehet a valós értékeknél: sok olyan fertőzött is kigyógyulhatott már ugyanis a betegségből, akiknél nem végeztek el koronavírus-tesztet, így sokak jóllehet, úgy vészelték át a járványt, hogy nem is tudtak róla.

 

Az elhunytak között egyetlen 70 év alatti volt: egy 65 éves nő, aki cukorbeteg is volt.

 

A koronavírus miatt csütörtökön jelentette be Orbán Viktor a kijárási korlátozások meghosszabbítását határozatlan időre, az elmúlt hétvégére a húsvétra való tekintettel a polgármesterek kezébe adta a döntést, mennyire szigorítanak azokon. Jelenleg az egészségügyi dolgozók egyötöde is fertőzött lehet.

 

Világszinten eddig majdnem kétmillió fertőzöttet tartanak nyilván, illetve hamarosan átlépi a halálesetek száma 120 ezret. 

 

BORÍRÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

Érdekel, hogyan terjed a koronavírus Magyarországon és a szomszédainknál? Kövesd nyomon az Azonnali naponta frissülő statisztikáit!

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A koronavírus-járvány terjedésének lassulásával a vakcinalicit kezdődik a nagyhatalmak között.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, míg öten elhunytak. Mutatjuk a hétfői számokat!

Szexuális utalásokból Gyurcsánynál sincs hiány, és a kormánymédiát is megcsapta a szerelem szele a héten.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, és öt új halálozásról érkezett hír.

Mivel még mindig nem fogadták el az ország 2020-as költségvetését a választás megrendezésének rá eső felét sem tudja kifizetni.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás