Határozatlan időre meghosszabbították a kijárási korlátozásokat

Szerző: Hutter Marianna
2020.04.09. 16:53

A polgármestereknek megengedik azt is, hogy húsvét idejére speciális szigorító intézkedéseket hozhassanak a településükre nézve.

Határozatlan időre meghosszabbították a kijárási korlátozásokat

Közösségi oldalán jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy határozatlan ideig meghosszabították a kijárási korlátozásokat, a döntést pedig minden héten felül fogják vizsgálni. Mint mondta: tudja, ez nehéz ügy, de dönteniük kellett a korlátozásokról, mert a március 28-án bevezetett intézkedések most szombaton, vagyis április 11-én járnának le.

Orbán elmondta: miután mindannyian a húsvétra készülődünk, ez különleges körültekintést igényel, meghallgatták ezért a főpolgármestert, a megyei jogú városok polgármestereit, rendőröket, tudósokat, járványügyi szakértőket, akiknek egybehangzó volt a vélekedése arról, hogy az eddigi korlátozások értelmesek és sikeresek voltak, lelassították a járvány terjedését. 

A kormány döntött arról is, hogy egy speciális jogosítványt biztosít a polgármesterek számára hétfőn 24 óráig, vagyis húsvét idejére, mely szerint saját településükre nézve speciális, szigorító szabályokat hozhatnak.

A miniszterelnök végül arra kérte az embereket, tartsák be a korlátozó szabályokat, kerüljék a csoportosuló összejöveteleket, tartsák a távolságot és vigyázzanak az idősekre.

FOTÓ: Orbán Viktor / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek