+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. április 8. szerda, 14:04
A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők nagyon fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

Most, hogy a hivatalos álláspont szerint az egész országban, ezen belül is főleg Budapesten kezdenek lazábban viselkedni az emberek, és hagyják el akár hosszabb időre az otthonukat a kijárási korlátozások ellenére, érdemes rámutatni, hogy a rendőrség statisztikái alapján van egy réteg, ami fegyelmezetten követi a kéréseket:

 

ők az illegális migránsok.

 

FORRÁS: POLICE.HU

 

A rendőrség honlapjának statisztikái szerint a magyar korlátozások életbe lépése óta gyakorlatilag megszűnt az addig létező migráció Magyarország felé: míg a kilencedik héten, március elején még valamivel több, mint ezer ember kísérelt meg belépni az országba illegálisan, ráadásul 91 embert elő is állítottak, addig a bejelentésre gyakorlatilag megszűnt létezni a probléma:

 

+ Az év tizenkettedik hetében tehát március 16. és 22. között összesen tizenegy tiltott határátlépést akadályoztak meg, 164 embert tartóztattak fel, majd kísértek át IBH-kapun (Ideiglenes Biztonsági Határzár, ezeken vissza kísérik a feltartóztatottakat a másik országba), illetve összesen 28 embert állítottak elő.

 

+ Az azt követő héten húsz ember akart csak bejönni, 73-at tartóztattak fel ideiglenesen, és ötöt állítottak elő.

 

+ Március utolsó hetében pedig senkit nem vettek őrizetbe, összesen 12 tiltott határátlépést akadályoztak meg, és 21 embert tartóztattak fel.

 

Az okok persze sok részből állhatnak össze: a koronavírus miatt jelenleg a szokásosnál is kevésbé működik a szabad mozgás országok között, mint normális helyzetben, illetve a déli szomszédainknál is alkalmazott kijárási tilalmak és korlátozások is csökkenthetik ezt a számot, de a lényeg, hogy a világjárvány óta tulajdonképpen nem is létezik migráció Magyarországon.

 

FOTÓ: Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pár napja az LMP, DK, Jobbik és Fidesz képvviselői szavazták meg a momentumos Balogh Csaba jogköreinek megnyirbálását, most Balogh vette vissza az LMP-s és DK-s alpolgármesterek jogosítványait.

A finnek már jóval a nácik előtt is használták a szvasztikát repülőgépeiken, egyenruháikon és zászlóikon, de hiába semmi köze a nácizmushoz: a légierő úgy döntött, megszabadul a kínos szimbólumtól.

A választást szerdán egy csomó helyen meg kellett ismételni Szerbiában, így a monarchisták éppen megugorhatták a 3 százalékos küszöböt.

Ha csak nem változnak nagyot az órákkal az urnazárás előtt lehozott részeredmények, Vlagyimir Putyin élete végéig hatalmon maradhat.

A Facebook és társai vagy elfogadják a nekik megalkotott török szabályokat, vagy elzavarják őket az országból.

Sokan használják már jegyvásárlásra a MÁV-appot, de eddig volt egy nagy hátránya: csak belföldön lehetett vele vonatjegyet váltani.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

A túrák csütörtökön 16 órakor és vasárnap 14 órakor indulnak, a félórás körbevezetés rövid koncerttel zárul.

A Magyar Asztronautikai Társaság 1994 óta tartó táborát ezúttal online rendezik meg július 9-én. Jelentkezési határidő: július 3.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás