+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2020. április 2. csütörtök, 13:44
Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele? Itt a hét kérdése!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

A magyar kormány erre a hétre is gondoskodott róla, hogy azért ne csak a koronavírustól lehessen programszerűen rettegni: Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes egyrészt akkor nyújtott be egy jó kis salátatörvényt, amikor mások aludni szoktak, másrészt a javaslatok közt több olyan is megtalálható, ami tökéletesen alkalmas az ország komoly részének idegesítésére. Kapna itt ingatlant Schmidt Mária alapítványa, még jobban ellenmotiválnák a teljes nemváltoztatást, titkosítanák a Budapest-Belgrád vasútvonal részleteit, és soron kívül folytatnák mégis a Városliget beépítését.

 

A legnagyobbat persze az szólt, hogy elvették volna a polgármesterektől a veszélyhelyzetben önállóan gyakorolható jogköreiket.
 

Az egész lényegéről itt írtunk bővebben, de szinte el se kezdődött a kollektív hőbörgés, Gulyás Gergely már be is jelentette, hogy ettől visszalépnek.

 

Ilyenkor óhatatlanul beindul az ember fantáziája: mi történhetett, amitől a visszalépésre egy internetadós tüntetést és a közigazgatási bíróságokat leszámítva tíz éve képtelen Fidesz visszalép valamitől?

 

Rendes államférfiként megjött a lelkiismeretük? Esetleg rájuk szóltak? Vagy eleve nem is akarták meglépni? Mivel a végső választ még a legnagyobb kremlinológusok sem fogják tudni megmondani, ezért az a legjobb, ha te szavazod meg!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormányzati bértámogatást hiába igényelték meg, nem kaptak semmit a kávézóban. A hat alkalmazottból mára egy maradt, ő sem kap teljes bért.

Ezzel már hivatalosan három ember jelezte, hogy szívesen lenne az ellenzék közös '22-es miniszterelnök-jelöltje.

Nyithassanak meg korlátozottan a múzeumok, állatkertek, vendéglátó helyek, szállodák, színházak, mozik – Ujhelyi István ezt kéri a kormánytól.

Nem teljes kapacitással ugyan, de október óta végre újra üzemelhetnek. Ha a járványhelyzet is engedi, akkor második félévtől kinyitnak az iskolák is az országban.

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

Beteltek az időpontok, mert olyan kevés vakcina érkezett. A rendszer 11 millió embert is be tudna oltani, ha lenne elég oltóanyag, de csak 3,1 milliónak elegendő fog megérkezni.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás