+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. április 1. szerda, 21:39
A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Dézsi Csaba András szerda este közleményben tudatta a magyarországi szerkesztőségekkel, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje – írja a 444.hu. Időközben Randóti Ákos, a város egyik, szintén fideszes alpolgármestere pedig Facebookon jelentette be, hogy az ő tesztje is pozitív lett.

 

A Fidesz támogatásával induló győri polgármestert még január végén választották meg egy időközi választáson, miután elődje, az exolimpikon Borkai Zsolt bár megnyerte a tavaly októberi győri voksolást, mégis belebukott szexbotrányába.

 

Az egyébként kardiológusként dolgozó – és ezen szakmáját a polgármesterség mellett is folytató – Dézsin már két napja is elvégeztek egy koronavírus-tesztet,

 

miután a múlt héten kiderült: a megyeszékhely jegyzője is koronavírusos lett.

 

Dézsi természetesen érintkezett a jegyzővel, így fennállt a veszélye, hogy ő is elkaphatta a vírust, de első tesztje még negatív lett, így úgy nézett ki, a polgármestert elkerüli a betegség. Végül a keddi nap folyamán Dézsin újabb kontrollvizsgálatot végeztek,

 

a polgármester április 1-jén este közölte, hogy második tesztje már pozitív lett.

 

„Tüneteim továbbra sincsenek, azonban a szükséges intézkedéseket azonnal megtettem. Az eredményről tájékoztattam háziorvosomat, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát, valamint az előírásoknak megfelelően, házi karanténba vonulok” – jelentette be. Hozzátette, polgármesteri teendőit továbbra is ellátja, ahogy fogalmazott, „a győriek továbbra is számíthatnak rám, hiszen otthonról dolgozom tovább.” „Kiváló munkatársak állnak mellettem, akik elkötelezettek Győrért és annak lakóiért, így a munka ilyen rendkívüli körülmények között sem állhat meg. Sőt, az eddigi munkatempót is tartjuk!” – zárta levelét.

 

Apró érdekesség, hogy a győri polgármesternek továbbra is él az orvosi tanácsadói rovata a Győr-Moson-Sopron megyei napilapban, a Kisalföldben, ahol kedden pont a koronavírus volt írásának témája:

 

 

Dézsi Csaba Andrással készült interjúnkat a választási győzelme után itt olvashatjátok el.

 

BORÍTÓKÉP: Dézsi Csaba András / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Megúszhatod-e a karácsonyt iszonyatos ökológiai lábnyom és teletömött kuka nélkül? Igen, és még élvezni is fogod!

Újabb 180 fokot fordult Varsó álláspontja. Valami nincs rendben a lengyel jobboldali kormánykoalícióban.

Mit érne Budapest Varsó nélkül? Medve-Bálint Gergőt, a téma szakértőjét kérdeztük.

Mit is tervez pontosan az új jobboldali mozgalom? Interjú az alapító Bencsik Jánossal!

Minden hónap első péntekje támogatói nap a Bandcampen: azaz ha most veszel meg ott egy lemezt, a teljes összeg a zenészeknél landol.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás