+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. március 31. kedd, 09:01
Az 59 éves beteg több krónikus betegséggel is küzdött. Emellett 492-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma itthon.

447-ről 492-re nőtt a koronavírus igazolt magyarországi fertőzöttjeinek száma a koronavirus.gov.hu kormányzati portál adatai alapján.

 

Hétfőről keddre ezzel 45-tel nőtt a fertőzöttek száma, a hét elején ugyanis még 443 fertőzöttről tudtak csak a hatóságok. A növekedés nagyjából megfelel az eddigi trendeknek, habár a 45 fős új esetszám a második legmagasabb érték eddig Magyarországon a március 29-én regisztrált 65 eset óta.

 

A KORONAVÍRUS-FERTŐZÉST ELKAPÓ BETEGEK SZÁMÁNAK ALAKULÁSA MAGYARORSZÁGON, VALAMINT A VILÁGJÁRVÁNYBAN ELHUNYTAK SZÁMA. ADATOK: KORONAVÍRUS.GOV.HU / BING

 

Újabb magyarországi áldozata is van a koronavírus-járványnak a kormányzati portál adatai szerint: elhunyt egy több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg. Az elhunytak száma ezzel 16 főre nőtt, jó hír viszont, hogy

 

a járványból újabb három fő gyógyult meg, ezzel 34 főről 37-re nőtt az igazoltan gyógyultak száma.

 

ENNYIVEL NÖVEKEDETT A NAPI ESETSZÁM MAGYARORSZÁGON A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY HAZAI MEGJELENÉSE ÓTA.

 

Eddig a hatóságok összesen 14 146 darab laborvizsgálatot végeztek el koronavírus gyanúja miatt. A fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit,  1 kazah, 1 vietnámi és 478 magyar állampolgár. Kórházi karanténban jelenleg 61 fő tartózkodik. 

 

BORÍTÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

GRAFIKONOK: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

Összesen már 1836-an gyógyultak fel a betegségből, míg 499 az eddigi halálos áldozatok száma.

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás