+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. március 31. kedd, 09:01
Az 59 éves beteg több krónikus betegséggel is küzdött. Emellett 492-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma itthon.

447-ről 492-re nőtt a koronavírus igazolt magyarországi fertőzöttjeinek száma a koronavirus.gov.hu kormányzati portál adatai alapján.

 

Hétfőről keddre ezzel 45-tel nőtt a fertőzöttek száma, a hét elején ugyanis még 443 fertőzöttről tudtak csak a hatóságok. A növekedés nagyjából megfelel az eddigi trendeknek, habár a 45 fős új esetszám a második legmagasabb érték eddig Magyarországon a március 29-én regisztrált 65 eset óta.

 

A KORONAVÍRUS-FERTŐZÉST ELKAPÓ BETEGEK SZÁMÁNAK ALAKULÁSA MAGYARORSZÁGON, VALAMINT A VILÁGJÁRVÁNYBAN ELHUNYTAK SZÁMA. ADATOK: KORONAVÍRUS.GOV.HU / BING

 

Újabb magyarországi áldozata is van a koronavírus-járványnak a kormányzati portál adatai szerint: elhunyt egy több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg. Az elhunytak száma ezzel 16 főre nőtt, jó hír viszont, hogy

 

a járványból újabb három fő gyógyult meg, ezzel 34 főről 37-re nőtt az igazoltan gyógyultak száma.

 

ENNYIVEL NÖVEKEDETT A NAPI ESETSZÁM MAGYARORSZÁGON A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY HAZAI MEGJELENÉSE ÓTA.

 

Eddig a hatóságok összesen 14 146 darab laborvizsgálatot végeztek el koronavírus gyanúja miatt. A fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit,  1 kazah, 1 vietnámi és 478 magyar állampolgár. Kórházi karanténban jelenleg 61 fő tartózkodik. 

 

BORÍTÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

GRAFIKONOK: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az október elsejétől életbe lépő szigorúbb szabályok a rendezvényeket, a maszkviselést és a vásárlást is érintik.

Beismerik, hogy kevés idejük volt a fejlesztésre, de szerintük jól csináltak mindent.

Grafikonokon mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

Donald Tusk nem hiszi, hogy a Fideszt még meg lehetne győzni arról, hogy térjen vissza a néppárti elvekhez. És ami az EPP-elnök szerint nehezíti a dolgot: a pártok többsége lapít, mert a pártegységet félti.

Miért tudott nyerni Temesváron a német jelölt? Mennyire volt befolyással a járvány a románokra? Interjú Claudiu D. Tufiș bukaresti politológussal!

Formabontó öltetnek tűnt Mike Gielené, aki egy eltérített helikopterrel szöktette volna meg párját a börtönből – az út lefoglalásánál azonban a saját nevét adta meg.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás