+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. március 31. kedd, 16:24
Siófok rendelt ötezer maszkot az új rendelet betartatásához, de akinek nincs, az sállal vagy kendővel is eltakarhatja majd a száját és az orrát.

„Elrendelem, hogy Siófok közigazgatási területén

 

az egyidejűleg többek által látogatott helyekre, főképp üzletekbe, vásárcsarnokba, szolgáltatókhoz, hivatalokba kizárólag szájmaszkban, avagy azt helyettesítő, a szájat, orrot eltakaró textilben (sál, kendő) lehet belépni”

 

– erről írt Lengyel Róbert, a város polgármestere Facebook-oldalán kedden. Mint írta, a rendelete április másodikai hatállyal fog életbe lépni, azaz csütörtöktől.

 

„Ennek alapvető célja, hogy a megelőzésre vonatkozó szabályokat betartó polgártársaink – köztük az üzletekben és hivatalokban dolgozók, a vevőkkel és ügyfelekkel közvetlenül érintkezők – biztonságát növeljük azokkal szemben, akik a mai napig kevéssé figyelnek oda másokra, így önmagukon és családtagjaikon kívül a környezetükre is fokozott kockázatot jelenthetnek” – indokolta Lengyel. Példaként azokat említette, akik szájmaszk vagy helyettesítő textil nélkül állnak a bolti sorban, kellő távolságot nem tartanak, mások nyakába lihegnek, „akik köhécselnek, tüsszögnek maszk, sőt, alkalmanként tenyérbe temetkezés nélkül.” (Amúgy nem a tenyérbe, hanem a könyökhajlatba kell köhögni vagy tüsszögni, ha nincsen nálunk zsebkendő.)

 

A polgármester jelezte: ötezer darab szájmaszkot megvaásároltak, ezeket siófoki üzletekben, hivatalokban ingyen hozzáférhetővé teszik azoknak, akik anélkül érkeznének.

 

Ugyanakkor nyomatékosan arra kért mindenkit, hogy belépéskor egy személy csak egy maszkot vegyen majd magához, „ne tekintse senki általános beszerzési helynek a lerakatokat, mert a készletek végesek és gondolni kell másokra is”.

 

Arról, hogy érdemes-e maszkot hordani, és egyáltalán kinek milyen kell, ha kell, az Azonnali is írt részletesebb cikket, ezt itt lehet olvasni, a Lengyel Róberttel még a tavalyi önkormányzati választások előtt készült interjúnkat pedig itt.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezzel nemcsak a Fidesz, de az Európai Néppárt frakciójának egyik legbefolyásosabb politikusa is távozik az uniós politikai színtérről.

Úgy tudjuk, azért, mert nem lehetett a párt jelöltje 2022-ben.

Polgárpukkasztó amerikai standup, afrikai lecsó, halhatatlan videójáték: itt a novemberi Fasza Dolgok, az Azonnali havonta megjelenő mindenajánlója. 100 százalékban lockdown-kompatibilis tippek!

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak,
most szabadkoznak.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Méghozzá egyhangúlag. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás