+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. március 31. kedd, 08:42
Melyik magyar stadiont lehetne itthon a koronavírussal fertőzötteknek átalakítani? Szavazz a cikkben!

Indiában is megjelent a koronavírus, és a fertőzés ott is egyre nagyobb méreteket ölt. A kedd reggeli hivatalos adatok szerint a hatóságok 1251 fertőzöttről tudnak, hivatalosan pedig a 102 felgyógyult páciens mellett 32 életet követelt a járvány.

 

A világ legnagyobb kijárási tilalma

 

A regisztrált esetek számára minden országban igaz, hogy legfeljebb megközelítőleg tükrözik a valós fertőzéseket,

 

Indiában pedig ez a magas lakosságszám, a népsűrűség és a fejletlenebb régiók miatt hatványozottan igaz lehet.

 

Narendra Modi miniszterelnök egy héttel ezelőtt rendelt el 21 napra szóló kijárási tilalmat az országban, ami 1,3 milliárd ember mozgását korlátozza. A rendőrség a tilalmat megszegők ellen akár erőszakkal is fellép.

 

Egészégügyi szakértők arra figyelmeztetnek: az indiai fertőzöttek száma májusban akár a milliós határt is átlépheti.

 

A stadion az új karantén

 

A hatóságok tehát igyekeznek minden lehetséges eszközzel védekezni a vírus terjedése ellen. Hétfőn Delhi vezetése jelentette be, hogy a főváros legnagyobb stadionját, a 60 ezer néző befogadására alkalmas Jawaharlal Nehru-stadiont azonnali hatállyal karanténná alakítják át.

 

A JAWAHARLAL NEHRU-STADION / FOTÓ: WIKIMEDIA

 

A gyors intézkedésről azt követően döntöttek, hogy vasárnap egyetlen nap alatt 23 új koronavírusos esetet regisztráltak Delhiben, amivel a hivatalos adatok szerint már 53 fertőzött van a városban.

 

A stadionban a helyi média szerint elsősorban a városon kívülről érkező vendégmunkásokat karanténoznák el,

 

akik közül ezekben a napokban sokan próbáltak hazajutni – a kemény rendőri fellépést is legtöbbször ellenük alkalmazták. Ha valóban ezreket akarnak majd itt elszállásolni, ahhoz még pár ágy beszerzésére szükség lesz. A stadionhoz tartozó hostelben egyelőre 150 ágy van, ami csak nagyon kevés másikkal egészül ki a használaton kívüli atlétikai akadémián.

 

Stadionban mi különösen jól állunk, sporteseményeket pedig egy darabig úgysem lehet rendezni. Szerinted a kormánynak melyik itthoni létesítményt kellene egészségügyi célokra használnia?

 

CÍMLAPKÉP: Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

Összesen már 1836-an gyógyultak fel a betegségből, míg 499 az eddigi halálos áldozatok száma.

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás