12 ezer forintért árultak három üveg kézfertőtlenítőt egy ATV-n futó műsorban

Szerző: Fekő Ádám
2020.03.30. 13:13

Az Ékszer TV munkatársai ráadásul úgy hirdették, hogy 60 ezer forintról árazták le az így is aranyáron mért termékeket. Az ATV nem akar nyilvánosan reagálni erre, a tartalomba nem volt beleszólásuk.

12 ezer forintért árultak három üveg kézfertőtlenítőt egy ATV-n futó műsorban

Egészen megdöbbentő hirdetés ment le az ATV-n futó Ékszer TV névre hallgató teleshopban vasárnap: az Ékszer TV ezúttal nem ékszereket hirdetett, hanem a koronavírus által leuralt zeitgeistnak megfelelően kézfertőtlenítőt, amivel még nem is lenne gond, ha nem 11 970 forintért árult volna a cég a drámai hangulatú műsorban háromszor három deci trutyit.

Ha ez még nem lenne elég, az elvileg mindössze száz raktáron lévő fertőtlenítőről

azt állították, hogy amúgy 59 899 forintba kerülne, ami azt jelenti, hogy három deci ebből a csodaszerből nagyjából 20 ezer forint lenne most.

Csak hogy érezzük, mennyire súlyos túlárazás ez: bár a videón szereplő fertőtlenítővel megegyező típust nem találtunk, a gyógyszertárakban nagyjából 1500 forintba kerül egy liter, de még a túlárazott verziók is olcsóbbak szoktak lenni, pláne a 60 ezer forinthoz képest.

Arról, hogy pontosan hogy is történhetett ez, Németh S. Szilárdot, az ATV vezérigazgatóját kerestünk, aki nem szeretett volna megszólalni, ellenben az ATV sajtóosztálya eljuttatta hozzánk a műsorral kapcsolatos közleményét:

„Az Ékszer TV reklámidőben megy le, ez egy külső gyártású élőműsor, nincs egyeztetési kötelezettsége az ATV-vel. Az ATV vezetősége az észrevételeit nem nyilvánosan, hanem közvetlenül osztja meg az Ékszer TV gyártóival.”

A kérdéseinket feltettük az Ékszer TV-nek is arról, pontosan miben különbözik egy 20 ezer forintos kézfertőtlenítő az átlagostól, illetve hány darabot adtak el belőle a vasárnapi műsorral. Amint válaszolnak, megírjuk azt is.

FOTÓ: Ékszer TV / ATV

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek