+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 29. vasárnap, 11:09
A Számok névre hallgató propagandaoldal hónapok óta a kormányközeli véleményvezérek kedvenc forrásainak egyike, de most véletlenül tényleg számokat mutattak be.

Nehéz lehet fideszes trolloldalt szerkeszteni, főleg ha eleve azzal ajánlod magad, hogy számokkal támasztod alá, micsoda össze-vissza hazudozás megy a liberális hazugsággyárakban, úgyhogy nem is csodálkozunk rajta, ha néha porszem kerül a gépezetbe. A kormányközeli megmondóemberek kedvenc forrása, a Számok: A baloldali álhírek ellenszere Facebookon és a közösségi médiától függetlenül üzemelő honlapján is belefutott a késbe, hiszen jól láthatóan nem olvasták el az oldal mögött álló úriemberek, pontosan milyen számokat tartalmaz a kormányzati felhívások dizájnjában megcsinált lista a vadiúj magyar kórházakról.

 

Ahogy látható, a lista valójában nem kórházakat, hanem a Magyarországon tíz év alatt felépült stadionok árát és férőhelyét mutatja be, ráadásul úgy, hogy az egészben csak az a ferdítés, hogy ezeket kórházként jelölik.

 

FORRÁS: FACEBOOK

 

Ennek fényében még viccesebb a kísérőszöveg:

 

„Várjuk a baloldal hasonló listáját 2002-2010 közötti időszakból. Nem kell idegeskedni, adunk időt, szükségük lesz rá.”

 

Sajnos a képet azóta úgy tűnik, mégis elolvasta valaki, ugyanis törölték, de szerencsére az internet nem felejt:

 

 

A Számok a nevével ellentétben amúgy nem feltétlenül számokkal foglalkozik: aktuális kommunikációjukban például főleg azt akarják bebizonyítani, hogy Magyarország egyáltalán nem kapott pénzt az EU-tól a járvány kezelésére, illetve most épp azt hangsúlyozzák, mennyi munkanélküli lett Magyarországon 2008-ban, amikor Gyurcsány Ferenc kormánya dolgozott, bezzeg most milyen jó minden.

 

KIEMELT KÉP: Know Your Meme

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

11 órás zárás ide vagy oda, a partivonatot aligha tudja megfékezni a kormány. De akkor mégis mi értelme van a korai zárásnak? Videó!

Az Európa Kulturális Fővárosa-program keretében a horvát tengerparti város egy toronyházára vörös üvegszilánkokból álló ötágú csillagot helyeztek ki.

Grafikonokon mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

Donald Tusk nem hiszi, hogy a Fideszt még meg lehetne győzni arról, hogy térjen vissza a néppárti elvekhez. És ami az EPP-elnök szerint nehezíti a dolgot: a pártok többsége lapít, mert a pártegységet félti.

Nagy a valószínűsége annak, hogy inkább emberi lustaság és tudatlanság áll a háttérben, mintsem a hatalom által irányított cenzúra és keresztényellenesség.

A franciaországi fertőzésszámok növekedése kihat a francia közvéleményre is: egy felmérés szerint hatalmas többség tartana elfogadhatónak egy legalább kéthetes (de akár hosszabb) teljes lockdownt.

Az október elsejétől életbe lépő szigorúbb szabályok a rendezvényeket, a maszkviselést és a vásárlást is érintik.

A hét kérdése

Két tévéinterjú, esszé, nyílt levél, egy uniós biztos lemondatása. Orbán Viktor még saját rajongóit is meglepte, hogy ennyire aktív lett a médiában. Mi folyik itt?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás