+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 29. vasárnap, 08:58
Puebla állam kormányzója, Luis Miguel Barbosa valószínűleg megnyerte a félretájékoztatási versenyt a héten adott online beszédében.

A Mexikóban található Puebla állam kormányzója, Luis Miguel Barbosa valószínűleg a legmegdöbbentőbb állítást tette szavazóinak megnyugtatására az egész világon: a szerdán Youtube-on és Facebookon élő videóban mondta el gondolatait a Közép-Amerika országát is sújtó koronavírusról, itt sikerült gyorsan világhírűvé válnia.

 

„A koronavírussal fertőzött emberek többsége tehetős. Ha gazdag vagy, van kockázat, de ha szegény vagy, mint mi, akkor immunis vagy a betegségre”

 

– mondta Barbosa.

 

A kormányzó ezt a következtetést abból vonta le, hogy bár csütörtökre már 44 ember tesztje lett pozitív Pueblában, egész Mexikóban pedig nyolcszáznál  is többen vannak, közülük sokan a külföldi utazásuk során kapták el, például az USA-ban vagy olaszországi síutakon. Jelenleg tizenhat halottnál jár a járvány, de az ő anyagi helyzetükre nem tért ki külön.

 

Barbosa ezek mellett még felelevenítette azt a régi hiedelmet, hogy a rossz higiéniai körülmények között növekszik az immunitás, mert több baktériumnak van kitéve az ember. Az ezzel foglalozó orvosok szerint ebből semmi nem igaz, a koronavírus esetében pedig pláne nem.

 

Mexikóban anyagi háttértől függetlenül április 20-ig bezárták az iskolákat, lezárták a határokat és leállítottak minden nem lényeges tevékenységet, de Andrés Manuel López Obrador elnök egyelőre nem akar kijárási tilalmat, és szerinte az ország egy hónap múlva már túl lesz a járvány legrosszabb részén.

 

A politikus azt javasolta az embereknek, próbálják élni a mindennapi életüket, és majd szól, ha már nem mehet így tovább.

 

Bár nem Mexikó, hanem Kolumbia, de érdemes elolvasni az ott ragadt Kömlődi Ferenc naplóját róla, mi történik Latin-Amerikában a járvány miatt.

 

FOTÓ: Canal Once / Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormányzat legfelsőbb szintjeivel szeretne hivatalos egyeztető fórumot Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András, mivel úgy véli, jelenleg nem elég hatékony kommunikáció a kormánnyal.

Több mint 160 művész írt alá egy nyilatkozatot, amiben elítélik a bántalmazásokat és abúzusokat, amik a Magyar Táncművészeti Főiskolán történtek.

Így minden jogi akadály elhárult az elől, hogy a PiS-támogatta Andrej Duda legyen a második újrázó elnök Lengyelországban.

Az albánok a királycsinálók a balkáni kisállamban: állítólag csak akkor mennek koalícióba a szocdem kormánypárttal, ha azok egy albán miniszterelnököt is bevállalnának.

A hallgatóság viselkedésének megfigyelése segíthet a tömegrendezvények járványügyileg biztonságos szervezésében.

Pákó politikaelméleti vitába keveredik, Semjén a magyar néplélek mélyére ás és Szanyi is bepróbálkozik egy jó poénnal!

Pénzbüntetést kapott a Facebook a brazil legfelsőbb bíróságtól, mert korábban nem tett teljesen elérhetetlenné egyes Jair Bolsonaro brazil elnököt támogató fiókokat.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás