+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 27. péntek, 19:50
Vlagyimir Putyin szóvivője maga erősítette meg, hogy az elnöki hivatalból is pozitív lett egy ember tesztje. A sajtó kettőről is tud.

Vlagyimir Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov megerősítette, hogy Putyin elnöki hivatalában is pozitív lett egy ember koronavírus-tesztje. Peszkov azután mondta ezt el, miután több orosz sajtóorgánum is arról cikkezett, a Kreml két tisztviselője is elkapta a fertőzést – írja a Moscow Times.

 

„Egy esetet meg tudok erősíteni, másodikról nem tudok” – mondta Peszkov, aki kiemelte, a fertőzött tisztviselő semmilyen személyes kapcsolatban nem volt Putyinnal. 

 

A szóvivő nem mondott nevet, és azt sem árulta el, hol kaphatta el a koronavírust. Ez utóbbi azért fontos, mert a TASS hírügynökség szerint egy olyan emberről van szó, aki részt vett Putyin elnöki díjátadó ceremóniáján a Krímen Spanyolországból hazatérve.

 

Közben maga Peszkov is furcsa helyzetbe került, ugyanis azt elismerte, hogy ott volt egy születésnapi bulin két héttel ezelőtt, ahol fellépett Lev Lescsenko énekes, róla pedig idő közben szintén kiderült, hogy koronavírusos. Peszkov azt állítja, ő nem látta egyáltalán az énekest, a résztvevők pedig alig fogtak kezet egymással.

 

Oroszországban jelenleg 1036 regisztrált fertőzött van, nagyrészüknek Moszkva környékén lett pozitív a tesztje. Már százezernél is több ember van karanténban, de egészen szerdáig csak kevés fertőzést tartottak nyilván, azóta viszont ugrásszerűen emelkedik ez a szám, de Putyin reményei szerint két-három hónap alatt legyőzhetik.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nyolc tagállam nem engedné a német elnökséget tárgyalni az EU-s pénzekről és a jogállamiságról, a Néppárt pedig nagyobb szigort szeretne: kemény tárgyalások lesznek.

Strache egy Bécs melletti jósnőhöz és egy dél-burgenlandi sámánhoz járt rontást levetetni és tanácsot kérni. Nem vicc.

Miért ilyen fontos ez a két találkozó? Milyen hatása lesz a tárgyalásoknak a belarusz helyzetre? És miért pont most találkozott Macron a belarusz ellenzék vezetőjével?

Szerintük a kormánynak nincs jobboldali ellenzéke, ezért.

A Fidesz-közeli elemzőcég közvélemény-kutatással támasztja alá, hogy mára annyi a balliberális médiatúlsúlynak.

Szerdán 717 embert nyilvánítottak gyógyultnak a hatóságok, a járvány azonban még mindig elég gyorsan terjed.

A XII. kerületben nagyon nem nézik jó szemmel, hogy Kovács Gergely a nyilvánosságban kritizálja az önkormányzat működését, még az MSZP-s képviselő is kiakadt emiatt. Megkérdeztük, hogy mi történt!

A hét kérdése

Két tévéinterjú, esszé, nyílt levél, egy uniós biztos lemondatása. Orbán Viktor még saját rajongóit is meglepte, hogy ennyire aktív lett a médiában. Mi folyik itt?

Azért ide elnéznénk

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás