+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. március 27. péntek, 09:32
A koronavírus terjedése miatt egy ideig még vízummal és érvényes tartózkodási engedéllyel sem lehet belépni az országba.

Ahogy arról csütörtökön olvashattatok, hiába tűnik úgy, hogy Kelet-Ázsiában már lecsengőben van a járvány, többen attól tartanak, hogy a világ más részein éppen felfutóban lévő fertőzések újra komoly problémákat okoznak Kínában és más országokban is.

 

Ezért kérte Tokió kormányzója a lakosokat, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon, illetve Hong Kong-i szakértő is figyelmeztetett: szigorú korlátozások nélkül ott sem lesz tarthatóak az eddigi alacsony megbetegedési és halálozási számok.

 

Kína eközben már sikeresen fékezte meg a járványt. Pénteken három nap után először jött hír olyan fertőzöttről, aki az országban kapta el a vírust. Ugyanakkor 54 új eset külföldiekhez köthető.

 

Határidő nélkül

 

A kínai külügyminisztérium ezért úgy határozott, hogy „a koronavírus gyors terjedése miatt felfüggeszti külföldiek beutazását az országba”.

 

Ez vonatkozik azokra is, akik egyébként érvényes vízummal vagy tartózkodási engedéllyel rendelkeznek. A korlátozás alól a diplomaták, légikísérők, illetve humanitárius segítségnyújtók vagy meghatározott területeken tevékenykedők számítanak kivételnek. Azt a külügyminisztérium nem árulta el, mikortól oldhatják fel a tiltást.

 

Ezzel együtt a légiközlekedést is korlátozzák a kínaiak: a társaságok egy héten csak egy járatot indíthatnak, de ezekre is csak az ülőhelyek legfeljebb 75 százalékát értékesíthetik. Igaz, mivel a legtöbb légitársaság eleve felfüggesztette a járatait, ez nem tűnik nagy érvágásnak.

 

NYITÓKÉP: Wikimedia

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

Összesen már 1836-an gyógyultak fel a betegségből, míg 499 az eddigi halálos áldozatok száma.

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás