Ázsiában már a járvány második hullámára készülnek

Szerző: Galavits Patrik
2020.03.26. 10:55

Japánban és a járványt eddig sikeresen fékező Hong Kongban is szigorú intézkedésekre lehet szükség.

Ázsiában már a járvány második hullámára készülnek

Habár Kínából már

megnyugtatónak tűnő hírek érkeztek az elmúlt napokban koronavírus-ügyben ez nem jelenti azt, hogy Kelet-Ázsiában megoldottnak tekinthetik a koronavírus-járványt.

Koike Juriko, Tokió kormányzója ezért csütörtökön arra kért mindenkit, hogy „bármi áron” maradjon otthon, ezzel akadályozva a koronavírus terjedését. Szakértők felhívták rá a figyelmet, hogy a járvány az utóbbi időben rohamosan terjedt az országban, ezért nem kizárt, hogy ott is akár a vuhanihoz hasonló szigorú intézkedéseket vezessenek be. A japán hatóságok azonban egyelőre nem tartanak indokoltnak teljes kijárási tilalmat.

Közben Hong Kongban, ahol a járvány eddig a Kínában máshol tapasztalthoz képest jóval kevesebb, mindössze négy halálos áldozatot követelt, szakértők arra figyelmeztetnek: kijárási tilalom és egyéb korlátozások nélkül hamarosan Hong Kong is a vuhani vagy észak-olaszhoz hasonló katasztrofális helyzettel nézhet szembe.

Arról, hogy Kínában milyen szigorú intézkedések árán sikerült egyes helyeken megfékezni a járvány terjedését, itt és itt írtunk bővebben.

NYITÓKÉP: Februári fotók Hong Kongból / Twitter

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek