+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 25. szerda, 11:42
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kéri a magyar vállalkozásokat, hogy ha részt tudnak vállalni a vírus ellen szükséges dolgok gyártásában, jelentkezzenek. Ez volt a szerdai sajtótájékoztatón!

Rendhagyó módon Ratatics Péter, a MOL ügyvezető igazgatója, és Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára kezdték, utána Ruszin Romulusz dandártábornok érkezett, és őt követte a szokásos Müller Cecília-Lakatos Tibor duó.

 

+ Ratatics Péter bejelentette, hogy az elmúlt időkben azon dolgoztak, hogy a MOL almásfüzitői gyárában fertőtlenítőszereket tudjanak gyártani. Napi 50 ezer litert fognak előállítani.

 

+ Schanda: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) kéri olyan vállalkozások jelentkezését, amelyek tevékenységükből kifolyólag részt tudnak vállalni védőruha, szájmaszk, gumikesztyű, kézfertőtlenítő folyadék és fertőtlenítő spray gyártásában.

 

+ Ruszin Romulusz dandártábornok elmondta,  már 84 nagyobb vállalathoz vezényelték ki a honvédelmet, illetve az északi határoknál is ott vannak.

 

+ Müller Cecília azt ajánlotta az idősek otthonában élőknek, foglalják el magukat például keresztrejtvényekkel és minták varrásával, de tartsák a kapcsolatot szerettteikkel telefonon vagy az interneten.

 

+ Jó ütemben zajlik a kiskunhalasi konténerkórház építése, és a Hungexpón kialakított 330 fős ideiglenes kórház is halad.

 

+ A kormány törvényességi észrevételt fog tenni a polgármesterek által kihirdetett kijárási tilalmakkal kapcsolatban.

 

+ A hatósági házikaranténok megszegők közül a rendőrség két főt figyelmeztetett, 26 fő esetében szabtak ki helyszíni bírságot eddig, átlagosan 36 ezer forintot.

 

+ Egy embert a protokoll szerint kétszer tesztelnek koronavírusra.

 

+ Jelenleg hat fertőzött van intenzív osztályon.

 

+ A 65 év feletti orvosok telefonon segítenek az ellátásban.

 

MONTÁZS: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Könnyen lehet, hogy a kívánt spórolás helyett az egész egy felesleges ráfizetés lesz. Elmagyarázzuk, hogy miért.

Miért fontos, hogy kié ez a pozíció? Elmondjuk ezt is.

A miniszterelnök nincs oda a 750 milliárd eurós uniós mentőcsomag ötletétől se, a közös hiteltől „berzenkedik”, a pénzek elosztása szerinte „abszurd és perverz”.

Ezzel péntekre is csökkent az aktív esetszám, de sajnos 8 beteg belehalt a vírusba. Grafikonokon a részletek!

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

Az Azonnali úgy tudja, Eszes Ádám nem a jobbikos kilépési hullámmal összefüggésben távozik a Jobbik portáljától.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás