+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 21. szombat, 19:55
A kórházas sorozatoknak ezúttal egészen kézzelfogható haszna van az ország bajban lévő egészségügyi rendszereinek.

Meglepő helyről kap segítséget a szintén koronavírussal küszködő amerikai egészségügy: az országban futó kórházas sorozatok kezdték felajánlani a forgatásokon használt orvosi eszközeiket: a 19-es körzet című tűzoltós, és az itthon is komoly kultusszal rendelkező Grace klinika producere, Krista Vernoff mondta el a Deadline-nak, hogy kész segíteni.

 

„A 19-es körzetnél  volt háromszáz maszkunk, amit a helyi tűzoltóságnak adtunk. Nagyon jól jött nekik.

 

A Grace klinikánál maradt még a készleten köpeny és kesztyű, ezeket is odaadtuk az orvosoknak.

 

Hálásak vagyunk az egészségügyi dolgozóknak, amiért ezekben a nehéz időkben ilyen keményen dolgoznak, emellett azzal is támogatjuk őket, hogy itthon maradunk” – mondta Vernoff, aki jelenleg amúgy is szünetelteti a már tizenhatodik évadánál járó Grace klinika forgatását.

 

Emellett a kanadai Good Doctor készítői is jelezték már, szívesen odaadnák a stábuk orvosi készletét a szakemberek számára.

 

Amerikában már most nagyon rossz számokat okozott a koronavírus, a legnagyobb pusztítást New York államban végezte: nagyjából 6000 fertőzöttről tudni, ami több, mint az összes többi államban együtt véve. Donald Trump szombaton katasztrófa sújtotta területté nyilvánította az államot. A majdnem 20 milliós New Yorkban vasárnap estétől veszi kezdetét a kijárási tilalom, 90 napra pedig kilakoltatási moratóriumot rendeltek el.

 

Az USA-ban már több, mint 250 halottja van a koronavírus-járványnak.

 

FOTÓ: ABC

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fókuszban a születésnapos, de azt sem hallgatjuk el, hogy közben Soros György már a HBO-ba is bevásárolta magát!

Indiában növekszik ugyan a koronavírus-fertőzések száma, mégis a szigorú intézkedések enyhítése mellett döntöttek.

Az aktív esetek és az új fertőzöttek száma pedig lényegében stagnál.

A hatóságok nem tudtak volna mindenkit ellenőrizni – többek között erre hivatkozva hozta nyilvánosságra a házi karanténra ítélt emberek nevét a montenegrói kormány.

A Microsoft szerint nem a koronavírus-járvány miatt volt szükség az elbocsátásokra.

Péntekről szombatra sokan, 118-an gyógyultak fel a koronavírusból, de eközben sajnos újabb hét beteg elhunyt.

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás