+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. március 20. péntek, 13:46
Izrael államelnöke ugrott be segíteni azon szülőknek, akik gyerekükkel karanténban otthon maradtak. Csütörtök délben ugyanis a Facebookról ő olvasott fel mesét.

Izraelben is egyre többen kerülnek karanténba – vagy vállalják ezt önkéntesen – a koronavírus miatt, az iskolák pedig ott is szünetelnek. Ennek az a következménye, hogy nagyon sok gyerek maradt otthon a szüleikkel. Reuven Rivlin izraeli államfő nekik akart segíteni, amikor

 

csütörtök délben az államfői Facebook-oldalról bejelentkezett, és egy mesét olvasott fel.

 

Leo Goldberg, az egykori Königsbergben (mai Kalinyingrádban) született, német és héber nyelven alkotó író egyik gyerekmeséjét, a Kiadó szoba az állatok házában címűt olvasta fel.

 

Goldberg meséjében különféle állatok – amelyek egy-egy emberi tulajdonságot jellemeznek – tudnak békésen együttélni, együttműködni. Egy állatok lakta házból kiköltözik az egér, a helyére többek között egy disznó és egy hangya is jelentkezik, de mindegyiküknek van gondjuk a már ottlakókkal (például egy macskával, mókussal és kakukkal), egyedül egy galamb tud minddel kijönni, így ő kapja az üressé vált szobát.

 

Goldberg a különféle népek, kultúrák békés együttélésének példázataként írta egykoron a művét, amit az izraeli államfő felolvasott.

 

A MESEKÖNYV 1959-ES ELSŐ KIADÁSA AZ ÁLLATOK HÁZÁNAK ILLUSZTRÁCIÓJÁVAL.

 

Csütörtök éjszaka Izraelben szigorodtak az eddigi szabályok, a még hivatalban levő Netanjahu-kormány ugyanis rendeletileg az eddig csak ajánlásként megfogalmazott otthonmaradást kötelezővé tette. Mától Izraelben

 

csak „végszükség esetén” lehet az elkövetkező egy hétben a lakásokat elhagyni.

 

Izraelben a csütörtöki adatok szerint 677 koronavírussal fertőzött ember van, ennek majdnem harmada egyetlen nap – azaz csütörtökön – lett regisztrálva. Erre reagált a Netanjahu-kormány a veszélyhelyzet kihirdetésével és a lakhelyelhagyási tilalommal.

 

FOTÓ: Részlet a videóból / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A belarusz ellenzéki vezető úgy látja: Belaruszban eszkalálódik a helyzet, ezért az országoknak gyorsan kellene cselekedni. Cihanouszkaja nem látja értelmét a hazatérésnek.

Mivel nem látnak garanciát arra, hogy ne kerülhetnének megint politikai nyomás alá, maradnak mindenképpen Bécsben.

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás