+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. március 18. szerda, 15:37
Több, mint kétszázezren nézték, de nem hallották a miniszterelnök Facebook-bejelentését.

Hiába szólt volna a nemzethez valamilyen – valószínűleg a koronavírussal kapcsolatos – fontos kérdésben délután 3 órakor Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, mégsem hallotta senki:

 

a miniszterelnöki bejelentésnek nem volt hangja, és mivel azt több, mint kétszázezren nézték volna, az élő videó is akadozott.

 

Az új intézkedéseket, melyek tartalmát ezen cikk publikálásakor még nem tudjuk, kizárólag a Facebookon közvetítette volna a miniszterelnök, vagyis még ebből az alkalomból sem állt ki az újságírók elé. A Facebook-élő viszont Orbán oldalának túlterheltsége miatt lefagyott, és talán még nagyobb blama, hogy még a köztévé sem tudta így élőben közvetíteni a miniszterelnöki bejelentést, hiszen ők is csak a Facebookon keresztül férhetttek hozzá a bejelentéshez.

 

Helyette az M1 híradójában egy Indexet és 444-et pocskondiázó riportot közöltek, amelyben arról számoltak be, hogy a két hírportál pénzt kér az olvasóitól. Közben gondosan ismételgették, hogy az Origo szerint a két hírportál „tarhál” az olvasóktól, de a bejelentésről még az adóforintokból fenntartott közmédiában sem lehetett értesülni.

 

 

Orbán néma bejelentkezését azóta már törölték, de az Index teljes tartalmában újra feltöltötte azt. Aki tud szájról olvasni, mindenképp ossza meg velünk, mit jelenthetett be Orbán Viktor!

 

 

BORÍTÓKÉP: Orbán Viktor élő videója

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Néha már úgy érzed, kívülről fújsz mindent, amit a koronavírusról lehet tudni? Akkor itt az ideje bizonyítani!

Orbán Viktoron kívül Gulyás Gergely, Szijjártó Péter és Kunhalmi Ágnes szolgáltatta a híranyagot a héten.

Thomas Schäfer holttestét egy vasúti sínen találták meg, a rendőrség az idegenkezűséget kizárja. A FAZ idézett a búcsúlevélből, de utóbb törölte.

Aki már átesett rajta, nagyon valószínűtlen, hogy két éven belül újra elkapja vagy megfertőz másokat.

Összefoglalónk az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatójáról: kórházparancsnokok érkeznek, fiatalok és gyerekek is vannak a fertőzöttek között, tizennégy ember van lélegeztetőgépen.

A Számok névre hallgató propagandaoldal hónapok óta a kormányközeli véleményvezérek kedvenc forrásainak egyike, de most véletlenül tényleg számokat mutattak be.

Puebla állam kormányzója, Luis Miguel Barbosa valószínűleg megnyerte a félretájékoztatási versenyt online beszédében.

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás