Külön az időseknek tartanak fenn egyórás bevásárlási időt a nagyobb osztrák élelmiszerboltok

Szerző: Bakó Bea
2020.03.18. 08:02

A Billa arra kéri a vásárlóit, hogy a reggel 8 és 9 közti időszakot hagyják meg a koronavírusnak különösen kitett amúgy is beteg vagy idős vásárlóknak. A Lidl csatlakozik.

Külön az időseknek tartanak fenn egyórás bevásárlási időt a nagyobb osztrák élelmiszerboltok

Mivel a koronavírus főleg azokra veszélyes, akik egyébként is valamilyen alapbetegségben szenvednek, vagy idősek, ezért Ausztriában több nagy élelmiszerbolt is fenntartana minden nap egy órát a nyitvatartási idejében, amikor a vírus szempontjából különösen veszélyeztetett vásárlóik intézhetik el a bevásárlást.

A Billa ezért a Facebookon bejelentette:

arra kérik a vásárlóikat, hogy a reggel 8 és 9 óra közti idősávot hagyják szabadon az idősek és a koronavírus szempontjából veszélyeztetett vásárlók számára, hogy ők így nyugodtan tudjanak gondoskodni magukról.

A kezdeményezéshez csatlakozott Ausztriában a Lidl is, amely szintén bejelentette: mindenkinek szeretnék a biztonságos bevásárlást biztosítani, ezért arra kérik az osztrákokat, hogy reggel 8 és 9 között elsősorban az időseket és a védelemre szorulókat hagyják bevásárolni.

Amint arról az Azonnalin beszámoltunk, az idősek ellátásával kapcsolatban szlovák mintára már Magyarországon is látni önkéntes kezdeményezést, aminek a lényege, hogy a fiatalok felajánlják idős szomszédaiknak, hogy bevásárolnak nekik, így a koronavírusnak különösen kitett időseknek nem kell tömegbe menniük.

NYITÓKÉP: Az egri piac 2020. március 17-én. Fotó: Illés Gergő / Azonnali

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek