+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea
2020. március 18. szerda, 08:02
A Billa arra kéri a vásárlóit, hogy a reggel 8 és 9 közti időszakot hagyják meg a koronavírusnak különösen kitett amúgy is beteg vagy idős vásárlóknak. A Lidl csatlakozik.

Mivel a koronavírus főleg azokra veszélyes, akik egyébként is valamilyen alapbetegségben szenvednek, vagy idősek, ezért Ausztriában több nagy élelmiszerbolt is fenntartana minden nap egy órát a nyitvatartási idejében, amikor a vírus szempontjából különösen veszélyeztetett vásárlóik intézhetik el a bevásárlást.

 

A Billa ezért a Facebookon bejelentette:

 

arra kérik a vásárlóikat, hogy a reggel 8 és 9 óra közti idősávot hagyják szabadon az idősek és a koronavírus szempontjából veszélyeztetett vásárlók számára, hogy ők így nyugodtan tudjanak gondoskodni magukról.

 

A kezdeményezéshez csatlakozott Ausztriában a Lidl is, amely szintén bejelentette: mindenkinek szeretnék a biztonságos bevásárlást biztosítani, ezért arra kérik az osztrákokat, hogy reggel 8 és 9 között elsősorban az időseket és a védelemre szorulókat hagyják bevásárolni.

 

Amint arról az Azonnalin beszámoltunk, az idősek ellátásával kapcsolatban szlovák mintára már Magyarországon is látni önkéntes kezdeményezést, aminek a lényege, hogy a fiatalok felajánlják idős szomszédaiknak, hogy bevásárolnak nekik, így a koronavírusnak különösen kitett időseknek nem kell tömegbe menniük.

 

NYITÓKÉP: Az egri piac 2020. március 17-én. Fotó: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

Ebből nyáron akár óriási káosz is lehet: minden egyes EU-tagállam maga döntheti el, hogy elfogadja-e az EMA-engedéllyel nem rendelkező vakcinákat.

Az óvodák és az iskolák alsó tagozatai április 19-től nyitnak.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás