Kínában már kinyílt egy mozi, de senkit sem érdekelt

Szerző: Fekő Ádám
2020.03.18. 13:12

Ürümcsiben akár ingyen is be lehetett menni filmezni, de még így sem mernek az emberek beülni egymáshoz közel egy zárt terembe.

Kínában már kinyílt egy mozi, de senkit sem érdekelt

Bár egyelőre úgy tűnik, Kína kilábalóban van a koronavírusból, azért az ottani emberek még kellőképpen félnek ahhoz, hogy ne merjenek rendesen élni: a Variety szerint hétfőn újranyitott egy mozi Ürümcsiben, amit az ország többi mozijával együtt január vége óta bezártak. 

A mozi még arra is figyelt, hogy ne adjon el egymás melletti székeket, de a műsorra tűzött huszonkét film,

a klubtagoknak számára ingyenes, a nem klubtagoknak pedig 440 forintnyi jüannak megfelelő jegy ellenére estig nulla nézőt sikerült bevonzani.

„Nem maradhatunk örökre zárva. Próbálkozni kell és megnézni, mik az emberek visszajelzései” – mondta a Golden Palm névre hallgató mozi dolgozója, Ding, aki szerint a többi mozi is kinyitna lassan, de egyelőre új filmek sincsenek, fizető nézők nélkül pedig jobban megéri zárva tartaniuk.

Mondjuk a filmválasztással sem biztos, hogy a nagyközönségnek kedveztek:

a felhozatalból két film például a Kínai Kommunista Párt nagyságáról szóló hazafias darab volt, emellett egy kínai bűnügyi film és összesen öt helyi animációs film szerepelt.

Azt, hogy mennyire félnek a kínaiak a vírustól, jól mutatja, hogy az egész koronavírus központja, Vuhan 35 órányi vezetésre van Ürümcsitől. Ürümcsi régiójában februárra 32 megbetegedést ismert el a kínai állam, de valószínűleg sokkal több volt, csak a The Diplomat cikke szerint nem különösebben foglalkoztak ezzel a környékkel, amely eddig is leginkább arról volt híres, hogy itt vannak a helyi ujgur kisebbség átnevelő táborai.

FOTÓ: Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek