+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 18. szerda, 13:12
Ürümcsiben akár ingyen is be lehetett menni filmezni, de még így sem mernek az emberek beülni egymáshoz közel egy zárt terembe.

Bár egyelőre úgy tűnik, Kína kilábalóban van a koronavírusból, azért az ottani emberek még kellőképpen félnek ahhoz, hogy ne merjenek rendesen élni: a Variety szerint hétfőn újranyitott egy mozi Ürümcsiben, amit az ország többi mozijával együtt január vége óta bezártak. 

 

A mozi még arra is figyelt, hogy ne adjon el egymás melletti székeket, de a műsorra tűzött huszonkét film,

 

a klubtagoknak számára ingyenes, a nem klubtagoknak pedig 440 forintnyi jüannak megfelelő jegy ellenére estig nulla nézőt sikerült bevonzani.

 

„Nem maradhatunk örökre zárva. Próbálkozni kell és megnézni, mik az emberek visszajelzései” – mondta a Golden Palm névre hallgató mozi dolgozója, Ding, aki szerint a többi mozi is kinyitna lassan, de egyelőre új filmek sincsenek, fizető nézők nélkül pedig jobban megéri zárva tartaniuk.

 

Mondjuk a filmválasztással sem biztos, hogy a nagyközönségnek kedveztek:

 

a felhozatalból két film például a Kínai Kommunista Párt nagyságáról szóló hazafias darab volt, emellett egy kínai bűnügyi film és összesen öt helyi animációs film szerepelt.

 

Azt, hogy mennyire félnek a kínaiak a vírustól, jól mutatja, hogy az egész koronavírus központja, Vuhan 35 órányi vezetésre van Ürümcsitől. Ürümcsi régiójában februárra 32 megbetegedést ismert el a kínai állam, de valószínűleg sokkal több volt, csak a The Diplomat cikke szerint nem különösebben foglalkoztak ezzel a környékkel, amely eddig is leginkább arról volt híres, hogy itt vannak a helyi ujgur kisebbség átnevelő táborai.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Tudják, hogy idén is lesöpri a Fidesz a javaslatukat, ám 2022 után szerintük meglesz az ügynöknyilvánosság. Keresztes László Lórántot, az LMP frakcióvezetőjét kérdeztük.

Elkezdődött a harmadik hullám, a kormány szerint kemény két hét áll előttünk. Hogy március 15-e után mi lesz, azt majd a számok ismeretében döntik el.

Míg az EU darabonként 3,5 dollárt fizet az AstraZeneca vakcináiért, a Dél-Afrikai Köztársaság már 5,25 dollárt.

1991. február 25-én szűnt meg a Varsói Szerződés katonai szervezete – többek között a magyar miniszterelnök, Antall József közreműködése folytán.

Ásotthalomtól Szegeden át Csongrádig mindent megtudhatsz most a csongrádi borvidékről, ráadásul olyan borokkal, amelyek léte még az egyik legtájékozottabb magyar borszakírót is meglepték!

Ha nem nő meg az AstraZeneca vakcina elfogadottsága, kérdéses, hogy Németországban tartható lesz-e az oltási kampány menetrendje.

Ameddig nincs erős bizonyíték az iskolabezárások jótékony járványügyi hatására, nyitva kellene lenniük.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás