+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. március 18. szerda, 14:04
Mi lesz a szállodai vendégekkel, ha kijárási tilalom bevezetésére lesz szükség? Erre is kíváncsi lett volna az Azonnali.
„Magyarország Kormánya az új koronavírus-járvány kapcsán hozott minden döntéséről ahogyan eddig, úgy a jövőben is mindenről tájékoztatni fogja a nyilvánosságot”

 

– mindössze ezt a választ küldték Kovács Zoltán államtitkár, a koronavírussal kapcsolatos kommunikációs akciócsoport vezetőjének nevében az Azonnalinak arra a kérdésre hétfőn, hogy miért nem korlátozták eddig a szállodák nyitva tartását.

 

Az Azonnali – ahogyan a kormánynak küldött sajtóérdeklődésünkben is jeleztük – a szállodai dolgozók hozzánk eljutó félelmeit tolmácsolva tett volna fel kérdéseket, akik tartanak attól, hogy bár a szállodák forgalma visszaesett, de azért még továbbra is jöhetnek-mehetnek náluk vendégek. Így például arra voltunk kíváncsiak, hogy

 

miért nem kérték még a szállodáktól, hostelektől, hogy zárjanak be;

 

valamint, hogy tervezik-e a jövőben, hogy legalább azt megtiltsák, hogy új foglalásoknak tegyenek eleget. Azt is szerettük volna megtudni, hogy amennyiben kijárási tilalmat vezetnének be a jövőben, akkor mi lesz azokkal a szállodavendégekkel, akik a hotelekben vannak, de lejár a foglalásuk, és el kéne azt hagyniuk. 

 

Kovácsék ezekre a felvetésekre küldték a fent írt egyetlen, tájékoztatást ígérő mondatot, vagyis a kérdéseinkre nem kaptunk érdemi választ.

 

Kovács Zoltán államtitkár egyébként legutóbb vasárnap vett részt a koronavírus kezelésére felállított operatív törzs napi sajtótájákoztatóján, ám ezt követően érték őt   bírálatok amiatt, hogy érdemi választ nem adott újságíróknak, ráadásul kritikusai szerint mindezt agresszív, kioktató stílusban tette.

 

FOTÓ: Kovács Zoltán / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A koronavírus-járvány terjedésének lassulásával a vakcinalicit kezdődik a nagyhatalmak között.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, míg öten elhunytak. Mutatjuk a hétfői számokat!

Szexuális utalásokból Gyurcsánynál sincs hiány, és a kormánymédiát is megcsapta a szerelem szele a héten.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, és öt új halálozásról érkezett hír.

Mivel még mindig nem fogadták el az ország 2020-as költségvetését a választás megrendezésének rá eső felét sem tudja kifizetni.

Az aktív fertőzöttek 42 százaléka budapesti eset, az elhunytaké pedig 61 százalék jelenleg.

Madridot például teljesen lebénították a tüntetők, akik a szélsőjobb szerint „bűnözőkormánnyá” vált baloldal lemondását követelték.

A hét kérdése

Igen? Nem? Vagy csak a második hullámtól? Esetleg soha nem is tartottál tőle? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Keresd fel a hozzád legközelebb esőt május 24-én: rengeteg program lesz.

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás