+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. március 18. szerda, 14:04
Mi lesz a szállodai vendégekkel, ha kijárási tilalom bevezetésére lesz szükség? Erre is kíváncsi lett volna az Azonnali.
„Magyarország Kormánya az új koronavírus-járvány kapcsán hozott minden döntéséről ahogyan eddig, úgy a jövőben is mindenről tájékoztatni fogja a nyilvánosságot”

 

– mindössze ezt a választ küldték Kovács Zoltán államtitkár, a koronavírussal kapcsolatos kommunikációs akciócsoport vezetőjének nevében az Azonnalinak arra a kérdésre hétfőn, hogy miért nem korlátozták eddig a szállodák nyitva tartását.

 

Az Azonnali – ahogyan a kormánynak küldött sajtóérdeklődésünkben is jeleztük – a szállodai dolgozók hozzánk eljutó félelmeit tolmácsolva tett volna fel kérdéseket, akik tartanak attól, hogy bár a szállodák forgalma visszaesett, de azért még továbbra is jöhetnek-mehetnek náluk vendégek. Így például arra voltunk kíváncsiak, hogy

 

miért nem kérték még a szállodáktól, hostelektől, hogy zárjanak be;

 

valamint, hogy tervezik-e a jövőben, hogy legalább azt megtiltsák, hogy új foglalásoknak tegyenek eleget. Azt is szerettük volna megtudni, hogy amennyiben kijárási tilalmat vezetnének be a jövőben, akkor mi lesz azokkal a szállodavendégekkel, akik a hotelekben vannak, de lejár a foglalásuk, és el kéne azt hagyniuk. 

 

Kovácsék ezekre a felvetésekre küldték a fent írt egyetlen, tájékoztatást ígérő mondatot, vagyis a kérdéseinkre nem kaptunk érdemi választ.

 

Kovács Zoltán államtitkár egyébként legutóbb vasárnap vett részt a koronavírus kezelésére felállított operatív törzs napi sajtótájákoztatóján, ám ezt követően érték őt   bírálatok amiatt, hogy érdemi választ nem adott újságíróknak, ráadásul kritikusai szerint mindezt agresszív, kioktató stílusban tette.

 

FOTÓ: Kovács Zoltán / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szállítmányért éjjel titokban ment a szlovák légierő gépe. Igor Matovič szlovák kormányfő egy hónapja még nagyobb EU-s tagállami fegyelmet sürgetett a keleti vakcinákkal szemben.

Ez egyelőre azt jelenti, pár régióban bezárnak az éttermek három hétre, miután megnőtt a fertőzések száma. A finneknél sokkal jobb az általános járványhelyzet, mint nálunk.

Március 1-jétől a hónap végéig kell hordani a márciuskát: a szokást Erdély egyes részein magyarok is átvették. Mi ez?

Az ellenzék az előválasztási bejelentésében csak a leendő parlamenti frakcióikba beülő civilekről beszél, más pártokról nem. Pálinkásnak van sejtése, hogy ez mennyire szándékos.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás