+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2020. március 16. hétfő, 16:13
A belarusz államfő szerint a koronavírus-járvány ideális alkalom arra, hogy a traktorozás örömeit és hasznát azok is kipróbálják, akik a városi léthez szoktak.

Európa egyik legizoláltabb országát, Belaruszt is elérte a koronavírus: a posztszovjet országban a WHO kimutatása szerint 21 fertőzött van.

 

A témáról tehát Alekszandr Lukasenka belarusz elnök is beszélt egy tévés műsorban, ahol elmondta: szerinte a vidéki élet, a traktorozás, a földeken való mezőgazdasági munka segíhet ilyenkor.

 

„A traktor mindenkit meggyógyít, a földek mindenkit meggyógyítanak”

 

idézi az államfő jótanácsát a Moscow Times cikke. Lukasenka szerint „egyszerűen dolgozni kell, kint a falvakban”, most az segíthet.

 

A belarusz közszolgálati rádió angol nyelvű adása beszámol arról is, hogy Lukasenka szerint a jelenlegi válság főleg gazdasági természetű, ugyanis Minszk és pár nagyobb város kivételével maga a járvány nem érzékelhető az országban. A gazdasági következmények azonban keményen érinthetik az országot, ugyanis – amint az elnök is arra felhívta a figyelmet – „még Oroszország is lezárta Belarusz felé a határait”.

 

Belarusz fontos exporttermékei amúgy a traktorok, amelyek egy jelentős részét az állami tulajdonban lévő MTS-gyárban készítik. Lukasenka eleve közel áll ezen világhoz, ugyanis az államfő agrártudományt tanult, és 1982-től a rendszerváltásig egy mezőgazdasági kolhoz élén állt.

 

NYITÓKÉP: Egy Belarus márkájú traktor munka közben. Fotó: Bukovics Martin / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyar vasúttörténet legdrágább, a tervek szerint főként kínai hitelből épülő beruházása jóideje áll, a kormány szerint a titkosításról szóló törvényjavaslat ahhoz kell, hogy Kína hitelt adjon.

A posztszovjet térség nagy figurái mellett Irán és Szváziföld fért be a megszavazható listára, de a végső döntés a tiéd lesz ebben a történelmi versenyben!

Van-e olyan beteg, akit már nem érdemes intenzív osztályra küldeni? Nagyon mást gondol erről az olasz és a holland egészségügy. Mennyit ér meg egy élet az államnak?

Csecsemő is van a megbetegedettek között, lehetőleg ne cigivel és piával javítsunk a karanténhangulaton, készül az új eljárásrend is. Ez volt a keddi sajtótájékoztatón.

Az 59 éves beteg több krónikus betegséggel is küzdött. Emellett 492-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma itthon.

Melyik magyar stadiont lehetne itthon a koronavírussal fertőzötteknek átalakítani? Szavazz a cikkben!

Siófok rendelt ötezer maszkot
az új rendelet betartatásához,
de akinek nincs, az akár sállal vagy kendővel is eltakarhatja majd a száját és az orrát.

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás