+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. március 16. hétfő, 15:29
Hétfőn hiába tartottuk kétszer is több mint fél órán át a vonalat, nem tudtunk élő emberrel beszélni a koronavírussal kapcsolatos zöldszámok egyikén sem.

Ugyan péntekig az addig egyszerre összesen csak kettő darab hívás fogadására alkalmas, koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásra szolgáló telefonszámok kapacitását bővítették, azóta sem könnyű elérni a diszcspécsereket – derül ki az Azonnali tapasztalataiból, illetve a hozzánk eljutó visszajelzésekből.

 

Pénteken írtuk meg, hogy a szinte állandóan foglaltat jelző, a kormányzati koronavíruügyi tájékoztató oldalon megadott számok kapacitását bővítették, így kettő helyett már egyszerre tizenhat hívást tudnak fogadni, ám úgy tűnik, ez sem lesz elég a jövőben.

 

Legalábbis hiába próbáltuk hétfőn ismételten elérni a zöldszámok valamelyikét, nem sikerült élő emberrel beszélnünk, sokszor vagy azt jelzi a telefon, hogy foglalt vonalat hívtunk, vagy pedig azt, hogy maga a hálózat nem érhető el.

 

A legoptimálisabb eset, ha az ember magát a gépi ügyfélszolgálatot eléri, ahol egy szám megnyomásával jelezheti, pontosan milyen ügyben szeretne tájékoztatást.

 

Le kell szögeznünk, az, hogy egyáltalán már egy automata reagál a hívásokra, pozitívnak tekinthető, mert mikor múlt héten kevesebb, mint egy nap alatt 25-ször hívtuk a számokat, és akkor még ennyire sem volt példa, pusztán foglaltak voltak a vonalak.

 

Ám ha el is éri valaki az üzenetrögzítőt, kitartóan kell várakoznia,

 

legalábbis mi hétfőn kora reggeltől délután kettőig tízszer próbálkoztunk telefonálni, ebből pedig két alkalommal is félórán át tartottuk a vonalat, hogy az ilyenkor szokásos várakoztató zene után végre tényleg kapcsoljanak valakit, ám hiába.

 

A helyzetet tetézi, hogy nemcsak, hogy a telefonok működése nem gördülékeny, de ma több, mint egy órára összeomlott a koronavírusról szóló kormányzati honlap is, ami persze talán nem véletlen annak fényében, hogy hétfőn Orbán Viktor bejelentette: külföldiek mostantól nem léphetnek az országba, a boltok nyitvatartását pedig korlátozzák.

 

TÖBB MINT EGY ÓRÁN ÁT CSAK ILYEN ÜZENETEK FOGADTÁK AZT, AKI A KORMÁNYZATI HONLAPON TÁJÉKOZÓDOTT VOLNA A KORONAVÍRUSRÓL

 

Mit tegyek akkor, ki fog tájékoztatni?

 

Először is azt javasoljuk, azért senki se mondjon le a telefonról, de készüljön arra, igencsak türelmesnek kell lennie. Emlékeztetőül, ezen a két számon érdemes próbálkozni:

 

1.) 06 80 277 455 

 

2.) 06 80 277 456

 

Továbbá az Azonnali már több alkalommal tett fel kérdéseket a koronavirus@bm.gov.hu e-mail címen, amikre válaszokat is kaptunk, így érdemes lehet oda is írni.

 

Az Azonnali persze ez alkalommal is elküldte kérdéseit a Belügyminisztériumnak, illetve az említett koronavírusos címre a telefonvonalakról, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A német szélsőjobboldali párt tavasz óta nem találja a megfelelő stratégiát a koronavírus kapcsán. Ez a népszerűségén is meglátszik.

Jaroslav Haščák őrizetbe vételével Szlovákia legnagyobb, kilenc éve húzódó korrupciós botrányában is áttörés jöhet.

Felesleges, hasznavehetetlen, messzi földön gyártott ajándéktárgyak helyett kultúrértékkel bíró, elvitathatatlan funkcionalitású és finom dolgot a fa alá!

Dúró Dóráék jöttek, égettek, sepregettek, hazamentek az Erdéllyel való egyesülésről szóló román nemzeti ünnep napján.

A Fidesz évtizedes sikerének két alapeleme terén is komoly kihívásokkal néz szembe a járvány miatt Orbán Viktor. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

Mostantól december 24-ig minden egyes nap adunk egy karácsonyi ajándéktippet. Kreatívat, jót, webáruházmenteset.

Ivan Korčok a Szlovákia melletti kiállást tartja a kötelességének, szerinte a V4-es partnereknek hozzá kell szokniuk, hogy Szlovákiának is lehet véleménye.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás