+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. március 16. hétfő, 15:29
Hétfőn hiába tartottuk kétszer is több mint fél órán át a vonalat, nem tudtunk élő emberrel beszélni a koronavírussal kapcsolatos zöldszámok egyikén sem.

Ugyan péntekig az addig egyszerre összesen csak kettő darab hívás fogadására alkalmas, koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásra szolgáló telefonszámok kapacitását bővítették, azóta sem könnyű elérni a diszcspécsereket – derül ki az Azonnali tapasztalataiból, illetve a hozzánk eljutó visszajelzésekből.

 

Pénteken írtuk meg, hogy a szinte állandóan foglaltat jelző, a kormányzati koronavíruügyi tájékoztató oldalon megadott számok kapacitását bővítették, így kettő helyett már egyszerre tizenhat hívást tudnak fogadni, ám úgy tűnik, ez sem lesz elég a jövőben.

 

Legalábbis hiába próbáltuk hétfőn ismételten elérni a zöldszámok valamelyikét, nem sikerült élő emberrel beszélnünk, sokszor vagy azt jelzi a telefon, hogy foglalt vonalat hívtunk, vagy pedig azt, hogy maga a hálózat nem érhető el.

 

A legoptimálisabb eset, ha az ember magát a gépi ügyfélszolgálatot eléri, ahol egy szám megnyomásával jelezheti, pontosan milyen ügyben szeretne tájékoztatást.

 

Le kell szögeznünk, az, hogy egyáltalán már egy automata reagál a hívásokra, pozitívnak tekinthető, mert mikor múlt héten kevesebb, mint egy nap alatt 25-ször hívtuk a számokat, és akkor még ennyire sem volt példa, pusztán foglaltak voltak a vonalak.

 

Ám ha el is éri valaki az üzenetrögzítőt, kitartóan kell várakoznia,

 

legalábbis mi hétfőn kora reggeltől délután kettőig tízszer próbálkoztunk telefonálni, ebből pedig két alkalommal is félórán át tartottuk a vonalat, hogy az ilyenkor szokásos várakoztató zene után végre tényleg kapcsoljanak valakit, ám hiába.

 

A helyzetet tetézi, hogy nemcsak, hogy a telefonok működése nem gördülékeny, de ma több, mint egy órára összeomlott a koronavírusról szóló kormányzati honlap is, ami persze talán nem véletlen annak fényében, hogy hétfőn Orbán Viktor bejelentette: külföldiek mostantól nem léphetnek az országba, a boltok nyitvatartását pedig korlátozzák.

 

TÖBB MINT EGY ÓRÁN ÁT CSAK ILYEN ÜZENETEK FOGADTÁK AZT, AKI A KORMÁNYZATI HONLAPON TÁJÉKOZÓDOTT VOLNA A KORONAVÍRUSRÓL

 

Mit tegyek akkor, ki fog tájékoztatni?

 

Először is azt javasoljuk, azért senki se mondjon le a telefonról, de készüljön arra, igencsak türelmesnek kell lennie. Emlékeztetőül, ezen a két számon érdemes próbálkozni:

 

1.) 06 80 277 455 

 

2.) 06 80 277 456

 

Továbbá az Azonnali már több alkalommal tett fel kérdéseket a koronavirus@bm.gov.hu e-mail címen, amikre válaszokat is kaptunk, így érdemes lehet oda is írni.

 

Az Azonnali persze ez alkalommal is elküldte kérdéseit a Belügyminisztériumnak, illetve az említett koronavírusos címre a telefonvonalakról, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A magyar vasúttörténet legdrágább, a tervek szerint főként kínai hitelből épülő beruházása jóideje áll, a kormány szerint a titkosításról szóló törvényjavaslat ahhoz kell, hogy Kína hitelt adjon.

A posztszovjet térség nagy figurái mellett Irán és Szváziföld fért be a megszavazható listára, de a végső döntés a tiéd lesz ebben a történelmi versenyben!

Van-e olyan beteg, akit már nem érdemes intenzív osztályra küldeni? Nagyon mást gondol erről az olasz és a holland egészségügy. Mennyit ér meg egy élet az államnak?

Csecsemő is van a megbetegedettek között, lehetőleg ne cigivel és piával javítsunk a karanténhangulaton, készül az új eljárásrend is. Ez volt a keddi sajtótájékoztatón.

Az 59 éves beteg több krónikus betegséggel is küzdött. Emellett 492-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma itthon.

Melyik magyar stadiont lehetne itthon a koronavírussal fertőzötteknek átalakítani? Szavazz a cikkben!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás