+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. március 16. hétfő, 15:29
Hétfőn hiába tartottuk kétszer is több mint fél órán át a vonalat, nem tudtunk élő emberrel beszélni a koronavírussal kapcsolatos zöldszámok egyikén sem.

Ugyan péntekig az addig egyszerre összesen csak kettő darab hívás fogadására alkalmas, koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásra szolgáló telefonszámok kapacitását bővítették, azóta sem könnyű elérni a diszcspécsereket – derül ki az Azonnali tapasztalataiból, illetve a hozzánk eljutó visszajelzésekből.

 

Pénteken írtuk meg, hogy a szinte állandóan foglaltat jelző, a kormányzati koronavíruügyi tájékoztató oldalon megadott számok kapacitását bővítették, így kettő helyett már egyszerre tizenhat hívást tudnak fogadni, ám úgy tűnik, ez sem lesz elég a jövőben.

 

Legalábbis hiába próbáltuk hétfőn ismételten elérni a zöldszámok valamelyikét, nem sikerült élő emberrel beszélnünk, sokszor vagy azt jelzi a telefon, hogy foglalt vonalat hívtunk, vagy pedig azt, hogy maga a hálózat nem érhető el.

 

A legoptimálisabb eset, ha az ember magát a gépi ügyfélszolgálatot eléri, ahol egy szám megnyomásával jelezheti, pontosan milyen ügyben szeretne tájékoztatást.

 

Le kell szögeznünk, az, hogy egyáltalán már egy automata reagál a hívásokra, pozitívnak tekinthető, mert mikor múlt héten kevesebb, mint egy nap alatt 25-ször hívtuk a számokat, és akkor még ennyire sem volt példa, pusztán foglaltak voltak a vonalak.

 

Ám ha el is éri valaki az üzenetrögzítőt, kitartóan kell várakoznia,

 

legalábbis mi hétfőn kora reggeltől délután kettőig tízszer próbálkoztunk telefonálni, ebből pedig két alkalommal is félórán át tartottuk a vonalat, hogy az ilyenkor szokásos várakoztató zene után végre tényleg kapcsoljanak valakit, ám hiába.

 

A helyzetet tetézi, hogy nemcsak, hogy a telefonok működése nem gördülékeny, de ma több, mint egy órára összeomlott a koronavírusról szóló kormányzati honlap is, ami persze talán nem véletlen annak fényében, hogy hétfőn Orbán Viktor bejelentette: külföldiek mostantól nem léphetnek az országba, a boltok nyitvatartását pedig korlátozzák.

 

TÖBB MINT EGY ÓRÁN ÁT CSAK ILYEN ÜZENETEK FOGADTÁK AZT, AKI A KORMÁNYZATI HONLAPON TÁJÉKOZÓDOTT VOLNA A KORONAVÍRUSRÓL

 

Mit tegyek akkor, ki fog tájékoztatni?

 

Először is azt javasoljuk, azért senki se mondjon le a telefonról, de készüljön arra, igencsak türelmesnek kell lennie. Emlékeztetőül, ezen a két számon érdemes próbálkozni:

 

1.) 06 80 277 455 

 

2.) 06 80 277 456

 

Továbbá az Azonnali már több alkalommal tett fel kérdéseket a koronavirus@bm.gov.hu e-mail címen, amikre válaszokat is kaptunk, így érdemes lehet oda is írni.

 

Az Azonnali persze ez alkalommal is elküldte kérdéseit a Belügyminisztériumnak, illetve az említett koronavírusos címre a telefonvonalakról, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

De lát-e abban problémát a polgármester Balogh Csaba, hogy a Momentum is egy megvágott felvétellel cáfolta a DK állításait? Megkérdeztük.

Egyre több követője van az osztályharcot hirdető TikTok-fiókoknak, az újbalos tiniknek a koronavírus-járvány is a kezére játszik. Egyelőre azonban az alt-rightot is viszi a lendület.

A belarusz elnök szerint a Minszkben letartóztatott 33 orosz zsoldos egyáltalán nem késte le az isztambuli gépét, nagyon is nyilvánvaló okokból utaztak ők Belaruszba.

„Olyan, mint egy sci-fi show” – összegezte benyomásait egy nizzai turista a városi szigorról.

Egy kutatás szerint csaknem másfél millió olasz kaphatta el a vírust: ez a teljes népesség 2,5 százaléka. Jó harmaduk viszont tünetmentesen vészelte át a megbetegedést.

Visszadobta a Közbeszerzési Hatóság a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési kiírást, a Fidesz szerint Karácsony Gergelyék szerencsétlenkednek, Karácsony Gergely szerint viszont a hatóság kér tőlük olyat, ami szűkíti a versenyt.

Normális, többségi kormánya az országnak már 593 napja nincsen. És nem úgy látszik, hogy ez a közeljövőben változna.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás