+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. március 14. szombat, 13:15
Eddig csak az elsőajtós felszállást függesztették fel, most a sofőr közvetlen környezetét is elkerítik a járványveszély miatt.

Újabb intézkedést tett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a buszvezetők egészségének megóvása érdekében: az elsőajtós felszállás felfüggesztése után immár a buszokon az első ajtó teljes környékét vörös szalaggal zárják majd le – minderről Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója adott hírt a Facebookon szombaton.

 

A BKK még pár napja bejelentette: felfüggesztik az elsőajtós felszállást a szolgáltatási területükön – vagyis azt a rendszert, mellyel csak a jegy vagy bérlet felmutatásával lehet felszállni az autóbuszokra egyes járatokon. Hétfőtől ugyanakkor további intézkedéseket is hoznak a koronavírus-járvány miatt:

 

vörös szalaggal az első ajtó és a vezetőfülke teljes területét elkerítik, a buszra pedig ezentúl csak a hátsó ajtókon lehet majd felszállni.

 

 

Az intézkedés bevezetése persze teljesen érthető:

 

a sofőrök különösen ki vannak téve a járványveszélynek, mivel egész nap zárt helyiségben dolgoznak és több ezer embert szállítanak.

 

Az utasok között pedig jó eséllyel lehetnek koronavírus-fertőzöttek is.

 

Márpedig az élet és a buszközlekedés nem állhat le, buszsofőrökre szükség van járványhelyzet idején is, ahogyan Vitézy is fogalmazott, nélkülük „esély sem lenne a rendszer működésének fenntartására”.

 

BORÍTÓKÉP: BKK / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szerdán tárgyalnak a tartományi miniszterelnökök Angela Merkellel további szigorításokról. Markus Söder bajor kormányfő a tavaszihoz hasonló teljes leállást szeretne legalább novemberben.

Elmérgesedett a viszony a török államfő és Franciaország között, az ügy hátterében a Charlie Hebdo Mohamed-karikatúrái és az ezek miatt lefejezett tanár esete áll. A francia szatirikus lap megint lépett egy merészet.

A TUI már építi át ennek megfelelően a portugáliai és Kanári-szigeteki hoteljeit.

Kedden három fontos magyar közéleti személyiség koronavírus-tesztje is pozitív lett. Van, aki már a tüntetek kezelésekor otthoni karanténba vonult, és van, aki örül, hogy nincs tüdőgyulladása.

Hol tart majd Magyarország 2030-ban? EU-tagok leszünk-e akkor még? Milyen adottságaink vannak? Kihasználjuk-e ezeket? Mit kellene tenni? Elolvastuk az Egyensúly Intézet új kötetét.

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás