+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. március 13. péntek, 19:27
Az operatív törzs már döntött arról, hogy bővítik a telefonos kapacitást, így a jövőben a mostani kettő helyett 16 hívás fogadása is lehetővé válik.

Ugyan a kormány jogosan hangoztatja a lakosság tájékoztatásának fontosságát, ám eddig a koronavírussal kapcsolatos telefonhívásokra való válaszolást nem kifejezetten vitték túlzásba. Legalábbis az erre szolgáló két telefonvonal egyidejűleg mindössze két telefonhívás fogadására volt alkalmas – derült ki a Belügyminisztérium Azonnalinak küldött válaszából.

 

Arról, hogy gyakorlatilag esélytelen telefonon információt szerezni a koronavírusról, pénteken írt az Azonnali. Miután már a fővárosi önkormányzat is jelezte a koronavírus elleni védekezésre felállított operatív törzsnek, hogy használhatatlanok a zöldszámok, az Azonnali is próbálkozott elérni a két szám valamelyikét, ám hiába tettünk csütörtök este és péntek kora délután közt erre huszonötször is kísérletet, nem jártunk sikerrel, most pedig kiderült, ez egyáltalán nem meglepő,

 

ugyanis a két telefonvonal egyidejűleg két telefonhívás fogadására alkalmas mindössze.

 

Kérdésünkre arról is írt a belügy, így értelemszerűen ketten fogadják a hívásokat. Felkészítésüket a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) látta el, ám a felkészítés időpontjáról, időtartamáról és mikéntjéről arra kértek minket, az NNK-tól érdeklődjünk. Egyébként a naponta megválaszolt hívások száma az NNK nyilvántartása szerint 500-600 között van, ám arra már nem tért ki a válasz, hogy a veszélyhelyzet szerdai kihirdetése óta mennyivel nőtt meg a betelefonálások száma.

 

Az Azonnali kérdésére az is kiderült:

 

az operatív törzs már korábban döntött a kapacitásbővítésről, ennek technikai kialakítása várhatóan 2020. március 13-án befejeződik, így  egyidejűleg tizenhat hívás lesz fogadható.

 

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az olasz külügyminiszter június közepétől megnyitná az összes belső európai határt. Június 3-tól az olaszokhoz már eleve lehet utazni, de ez nehézkes, mert az osztrák határszakaszon a beutazást Bécs nem engedi.

Montenegróban már május 5-e óta nem rögzítettek új megbetegedést, az aktív fertőzöttek száma pedig nulla: jövő hétfőtől a magyarok is beutazhatnak.

Az aktív esetszám kevéssel, de ismét csökkent, kórházi ápolásra 430, lélegeztetőgépes kezelésre 25 fő szorul csak.

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás