+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. március 13. péntek, 19:27
Az operatív törzs már döntött arról, hogy bővítik a telefonos kapacitást, így a jövőben a mostani kettő helyett 16 hívás fogadása is lehetővé válik.

Ugyan a kormány jogosan hangoztatja a lakosság tájékoztatásának fontosságát, ám eddig a koronavírussal kapcsolatos telefonhívásokra való válaszolást nem kifejezetten vitték túlzásba. Legalábbis az erre szolgáló két telefonvonal egyidejűleg mindössze két telefonhívás fogadására volt alkalmas – derült ki a Belügyminisztérium Azonnalinak küldött válaszából.

 

Arról, hogy gyakorlatilag esélytelen telefonon információt szerezni a koronavírusról, pénteken írt az Azonnali. Miután már a fővárosi önkormányzat is jelezte a koronavírus elleni védekezésre felállított operatív törzsnek, hogy használhatatlanok a zöldszámok, az Azonnali is próbálkozott elérni a két szám valamelyikét, ám hiába tettünk csütörtök este és péntek kora délután közt erre huszonötször is kísérletet, nem jártunk sikerrel, most pedig kiderült, ez egyáltalán nem meglepő,

 

ugyanis a két telefonvonal egyidejűleg két telefonhívás fogadására alkalmas mindössze.

 

Kérdésünkre arról is írt a belügy, így értelemszerűen ketten fogadják a hívásokat. Felkészítésüket a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) látta el, ám a felkészítés időpontjáról, időtartamáról és mikéntjéről arra kértek minket, az NNK-tól érdeklődjünk. Egyébként a naponta megválaszolt hívások száma az NNK nyilvántartása szerint 500-600 között van, ám arra már nem tért ki a válasz, hogy a veszélyhelyzet szerdai kihirdetése óta mennyivel nőtt meg a betelefonálások száma.

 

Az Azonnali kérdésére az is kiderült:

 

az operatív törzs már korábban döntött a kapacitásbővítésről, ennek technikai kialakítása várhatóan 2020. március 13-án befejeződik, így  egyidejűleg tizenhat hívás lesz fogadható.

 

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Habony Árpád washingtoni pózolása és Tarlós István körhintázása után újabb fideszes politikus vonulhat be a Magyar Mémpantheonba.

Jaroslav Haščák őrizetbe vételével Szlovákia legnagyobb, kilenc éve húzódó korrupciós botrányában is áttörés jöhet.

Felesleges, hasznavehetetlen, messzi földön gyártott ajándéktárgyak helyett kultúrértékkel bíró, elvitathatatlan funkcionalitású és finom dolgot a fa alá!

Dúró Dóráék jöttek, égettek, sepregettek, hazamentek az Erdéllyel való egyesülésről szóló román nemzeti ünnep napján.

A Fidesz évtizedes sikerének két alapeleme terén is komoly kihívásokkal néz szembe a járvány miatt Orbán Viktor. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

Mostantól december 24-ig minden egyes nap adunk egy karácsonyi ajándéktippet. Kreatívat, jót, webáruházmenteset.

Ivan Korčok a Szlovákia melletti kiállást tartja a kötelességének, szerinte a V4-es partnereknek hozzá kell szokniuk, hogy Szlovákiának is lehet véleménye.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás