+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Bukovics Martin
2020. március 10. kedd, 12:02
Nem, sajnos nem lehet. Elmagyarázzuk, hogy miért.

Rengetegen olvasták az Azonnalin a borszakíró Ercsey Dániel cikke arról, hogyan nem tudta kideríteni, hogy koronavírusos lett-e, miután egy párizsi borversenyen egy északolasz nőt is tartalmazó, a rendezvény végére nagyokat köhögő asztaltársaságban ült (mint kiderült: nem lett). Most David Cobbold, egy brit borszakértő a Loire-völgyi Concours Mondial du Sauvignon borversenyen a koronavírus-pánikot parodizálandó elkészítette a videót arról, hogyan lehet a koronavírus alatt szájmaszk segítségével bírálni egy borversenyen:

 

 

A videó alapján a szájmaszkba tett szívószál egyrészt jó arra, hogy felszívja a pohárban lévő sauvignon blanc-t, ahogy arra is, hogy visszaköpje a köpőcsészébe azt. (Egy borversenyen egy bírának simán lehet, hogy akár 80-100 tételt is meg kell kóstolnia, így a rendszeres szünetek és az ízeket a szájban semlegesítő vízivás mellett érdemes végig kiköpnie a bort, nehogy gyorsan a hatása alá kerüljön.)

 

Van viszont egy csomó gond vele.

 

A közép-európai borokra szakosodott angolnyelvű WineSofa főszerkesztője, Ercsey Dániel az Azonnalinak elmondta, mik is ezek:

 

„A videón látható technikával az orr kiesésén kívül is bőven van probléma. Mondjuk az orr eleve 70 százalék, de utána sem mindegy, hogyan jut a szájba a bor, hogyan terül szét, hogyan tudok még oxigént szívni a kortyra (a legendás szürcsölés!), a kiköpésről nem is beszélve.”

 

Mint mondja, a videó amúgy teljesen irónia, hamarabb fújnak le borversenyeket – ez már el is kezdődött, kedden fel is hívták őt egy felvidéki verseny kapcsán, hogy lefújták – minthogy így bíráljon valaki. Amúgy a tömegrendezvények betiltásával (a románoknál 1000, a cseheknél már 100 főtől) a legtöbb nagy nemzetközi borverseny a maga 150-300 bírálójával máris be van tiltva.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az olasz külügyminiszter június közepétől megnyitná az összes belső európai határt. Június 3-tól az olaszokhoz már eleve lehet utazni, de ez nehézkes, mert az osztrák határszakaszon a beutazást Bécs nem engedi.

Montenegróban már május 5-e óta nem rögzítettek új megbetegedést, az aktív fertőzöttek száma pedig nulla: jövő hétfőtől a magyarok is beutazhatnak.

Az aktív esetszám kevéssel, de ismét csökkent, kórházi ápolásra 430, lélegeztetőgépes kezelésre 25 fő szorul csak.

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás