Berlusconi elmenekült a koronavírus elől Olaszországból

Szerző: Techet Péter
2020.03.10. 07:25

A jobboldali politikus a lánya Nizza melletti kastélyában húzza meg magát, amíg Olaszország a koronavírussal küzd.

Berlusconi elmenekült a koronavírus elől Olaszországból

Immáron Olaszország egészére kiterjesztette a római kormány az eddig csak néhány északolasz tartományt érintő szigorú rendelkezéseket: azaz mostantól minden tartományban, így bizony a déliekben is zárva vannak az iskolák, egyetemek, múzeumok, nincsenek sport- és kulturális rendezvények, az egyházak nem tartanak esküvőket és temetéseket – és egyébként is arra kéri a kormány a lakosságot: mindenki maradjon otthon, ha teheti. A korlátozás keddtől lép életbe, és jelen állás szerint egészen április 3-ig tart.

A legsúlyosabban a koronavírus Lombardiát, Olaszország több, mint tízmillió lakosú gazdasági szívét érinti. Itt van Silvio Berlusconi otthona is Milánó mellett. A 83 éves politikus azonban annyira tart a koronavírustól, hogy

már pénteken elhagyta Olaszországot, és lányának Nizza melletti kastélyába távozott.

Többeknek feltűnt ugyanis, hogy a jobboldal közös sajtótájékoztatóján, amit a Conte-rendeletek kapcsán tartottak, Matteo Salvini Lega-vezér és a neofasiszta Giorgia Meloni mellett nem Berlusconi képviselte a Forza Italiát, hanem Antonio Tajani, volt európai parlamenti elnök.

Végül mind a római Il Messagiero, mind a Berlusconihoz közelálló Libero megerősítette: a volt kormányfő Valbonne-ban, Nizzától 35 km-re tartózkodik, itt van a lányának, Olaszország egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb nőjének, Marina Berlusconinak egy 19. századi kastélya, amit most apja rendelkezésére bocsátott, amíg nem ül el a járvány.

Vele van 30 éves új barátnője, Marta Fascina is, aki egyben a Forza Italia párt képviselője. Berlusconi idős kora miatt szeretné távolt tartani magát a koronavírussal érintett Lombardiától, a Nizza melletti kastély pedig ideális hely számára és új barátnőjének. A megfertőződéstől annyira tart, hogy

elrendelte: a Forza Italia valamennyi munkatársát, akivel az utóbbi hetekben kapcsolatba kerülhetett, vizsgálják azonnal ki.

BERLUSCONI A LÁNYÁNAK NIZZA MELLETTI KASTÉLYÁBAN VONULT ÖNKÉNTES KARANTÉNBA. FOTÓ: LA PRIMA PAGINA

Olaszországban amúgy több politikusról is tudni, hogy elkapta a koronavírust. Többek között a balközép kormánypárt, a Demokrata Párt főtitkára, Nicola Zingaretti, illetve a Torinó-központú Piemont forzaitaliás régióelnöke, Alberto Cirio bejelentette már, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztjük.

Önkéntes karanténba pedig többek között Andrea Orlando, a demokraták főtitkár-helyettese, Anna Ascani, demokrata oktatási miniszter, valamint Marco Marsilio, Abruzzo régióelnöke vonult – ők mind arra hivatkoznak, hogy Zingarettival találkoztak az elmúlt napokban, tehát fennállhat a veszély, hogy elkapták a vírust.

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek