+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 6. péntek, 08:00
Még fertőzöttje sincs Oroszországnak, de már most 120 milliárd forintnyi rubelt bukott el az iparág. Az utazásszervezők nyílt levélben jelezték az állam felé, hogy szenvednek.

Állami segítséget kér az Orosz Utazásszervezők Szövetsége, miután az ország turizmusa teljesen beomlott a koronavírus megjelenése óta. Bár Oroszországban hivatalosan még egyetlen fertőzött sincs, így is nagyon megtépázta a vírus az ágazatot: a vállalatok sorra mondják le a dolgozók utazását, törlik a repülőket, az ország nagy eseményeit pedig sorra törlik, vagy halasztják későbbre, ennek megfelelően az általános utazási kedv is csökkent – írja a Moscow Times.

 

Az orosz turizmus csak mostanra 27 milliárd rubelt, azaz 120 milliárd forintot bukott egyértelműen a koronavírus miatt.

 

Maja Lomidze, a szövetség vezetője szerint a mostanra 20-25 százalékos csökkenésnek még közel sincs vége: „A példátlan helyzet példátlan intézkedéseket igényel” – írta segélykérő levelében, amit egy összegzéssel zárt:

 

„Tippelni sem tudok, hány cég fog végleg bezárni, de az biztos, hogy mindenki szenved.”

 

Az iparág nem csak a csökkenő érdeklődésekkel szív, hanem a rengeteg visszafizetendő törölt foglalás miatt például Olaszországba.

 

Oroszországba jelenleg senki nem léphet be Kínából és Iránból, de Dél-Koreából is nagyon alapos vizsgálat után engednek be bárkit is.

 

Az iparág Magyarországon is szív: bár egyelőre nincs szó csődről, a szállodák és a Budapestet érintő légitársaságok is érzik, hogy az emberek inkább otthon maradnának.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

Összesen már 1836-an gyógyultak fel a betegségből, míg 499 az eddigi halálos áldozatok száma.

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás