+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. március 4. szerda, 20:59
A Jobbik EP-képviselője az Azonnalinak reagálva szólt vissza az LMP-alapító Jobbikot önfeladással vádoló soraira.

„Megértem Schiffer András minden frusztrációját, hiszen

 

lassan két éve a Fidesz-sajtót megszégyenítő lendülettel ekézi a teljes ellenzéki oldalt,

 

ami – minden hibája ellenére – nemhogy gyengülne, de megtalálta az egypártrendszer leváltásához vezető utat. A véleményét tiszteletben tartom, és csak remélni tudom, hogy Schiffer András politikai állásfoglalása nem annak függvényében változik, hogy ügyvédként hány állami megbízást kap” – így reagált az Azonnalinak a Jobbik európai parlamenti képviselője, Gyöngyösi Márton az LMP-alapító szerdai Facebook-posztjára. Hogy Schiffernek milyen vélt állami megbízásaira gondol, nem részletezte.

 

Schiffer – akinek a vezetése alatt az LMP nem volt hajlandó belemenni semmiféle ellenzéki összefogásba, ehelyett egy harmadik, ökopolitikai-rendszerkritikai pólus megteremtését tűzte ki célul – alapvetően a komplett ellenzéket melegebb éghajlatra küldte a posztjában, mondván az egészében eldékásodott. Az LMP és a Jobbik külön megkapta tőle a magáét: „Önfeladásban persze a neoJobbik az LMPMZP-t is veri: az euró bevezetése után már a határon túliak szavazati jogát is megpiszkálnák. Ma már azon sem lepődnék meg, ha egyszer személyesen Gyöngyösi Márton antiszemitázna le” – írta.

 

Gyöngyösi ennek kapcsán külön megjegyezte, hogy „fájó látni, hogy [Schiffer] – egykori énjét meghazudtoló módon – a véleménye kialakításakor is a lakájmédia valóságszintjéhez igazodott, ugyanis a Jobbikra vonatkozó állításai közül egyik sem igaz”. Az Európai Parlamentben függetlenként, egyik frakcióban sem helyet foglaló Gyöngyösi szerint a Jobbik az euró idő előtti bevezetését például soha nem szorgalmazta, kizárólag a gazdasági felzárkóztatást, bérfelzárkóztatást követően látják ennek realitását.

 

Noha Jakab Péter Jobbik-elnök nemrég egy interjúban felvetette, hogy legitim vita tárgya lehet a határon túliak szavazati jogának megvonása, Gyöngyösi szerint ez nem jelenti rögtön azt, amit Schiffer írt: „A határon túli magyarok szavazati jogát mindig támogattuk, még akkor is, amikor világossá vált, hogy ez a Fidesz számára nem egy nemzetegyesítő, hanem kizárólag szavazatszerző aktus.”

 

Az EP-képviselő végül kitért Schiffer azon megjegyzésére is, miszerint azon se lepődne meg, ha egyszer Gyöngyösi antiszemitázná le. Ezzel az ügyvéd arra utalt, amikor a politikus 2012-ben a zsidó származású országgyűlési képviselők listázását javasolta a parlamentben. (Gyöngyösi erről később szintén egy interjúban azt mondta, ez alapvetően Vona Gábor ötlete volt, ő ellenezte ezt, mégis el kellett mondania.) „Soha nem voltam antiszemita, és ezt Schiffer András tudja a legjobban, hiszen jól ismerjük egymást. Máig hálával tartozom neki azért, amiért nem állt be a szinte teljes kormánypárti-ellenzéki virtuális kivégzőosztagba 2012 novemberében. Többek között ezért sem értem mostani kirohanását...”

 

Schiffer posztjára az LMP is reagált már az Azonnalinak.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

Összesen már 1836-an gyógyultak fel a betegségből, míg 499 az eddigi halálos áldozatok száma.

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A koronavírus-járvány terjedésének lassulásával a vakcinalicit kezdődik a nagyhatalmak között.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás