+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. március 4. szerda, 20:59
A Jobbik EP-képviselője az Azonnalinak reagálva szólt vissza az LMP-alapító Jobbikot önfeladással vádoló soraira.

„Megértem Schiffer András minden frusztrációját, hiszen

 

lassan két éve a Fidesz-sajtót megszégyenítő lendülettel ekézi a teljes ellenzéki oldalt,

 

ami – minden hibája ellenére – nemhogy gyengülne, de megtalálta az egypártrendszer leváltásához vezető utat. A véleményét tiszteletben tartom, és csak remélni tudom, hogy Schiffer András politikai állásfoglalása nem annak függvényében változik, hogy ügyvédként hány állami megbízást kap” – így reagált az Azonnalinak a Jobbik európai parlamenti képviselője, Gyöngyösi Márton az LMP-alapító szerdai Facebook-posztjára. Hogy Schiffernek milyen vélt állami megbízásaira gondol, nem részletezte.

 

Schiffer – akinek a vezetése alatt az LMP nem volt hajlandó belemenni semmiféle ellenzéki összefogásba, ehelyett egy harmadik, ökopolitikai-rendszerkritikai pólus megteremtését tűzte ki célul – alapvetően a komplett ellenzéket melegebb éghajlatra küldte a posztjában, mondván az egészében eldékásodott. Az LMP és a Jobbik külön megkapta tőle a magáét: „Önfeladásban persze a neoJobbik az LMPMZP-t is veri: az euró bevezetése után már a határon túliak szavazati jogát is megpiszkálnák. Ma már azon sem lepődnék meg, ha egyszer személyesen Gyöngyösi Márton antiszemitázna le” – írta.

 

Gyöngyösi ennek kapcsán külön megjegyezte, hogy „fájó látni, hogy [Schiffer] – egykori énjét meghazudtoló módon – a véleménye kialakításakor is a lakájmédia valóságszintjéhez igazodott, ugyanis a Jobbikra vonatkozó állításai közül egyik sem igaz”. Az Európai Parlamentben függetlenként, egyik frakcióban sem helyet foglaló Gyöngyösi szerint a Jobbik az euró idő előtti bevezetését például soha nem szorgalmazta, kizárólag a gazdasági felzárkóztatást, bérfelzárkóztatást követően látják ennek realitását.

 

Noha Jakab Péter Jobbik-elnök nemrég egy interjúban felvetette, hogy legitim vita tárgya lehet a határon túliak szavazati jogának megvonása, Gyöngyösi szerint ez nem jelenti rögtön azt, amit Schiffer írt: „A határon túli magyarok szavazati jogát mindig támogattuk, még akkor is, amikor világossá vált, hogy ez a Fidesz számára nem egy nemzetegyesítő, hanem kizárólag szavazatszerző aktus.”

 

Az EP-képviselő végül kitért Schiffer azon megjegyzésére is, miszerint azon se lepődne meg, ha egyszer Gyöngyösi antiszemitázná le. Ezzel az ügyvéd arra utalt, amikor a politikus 2012-ben a zsidó származású országgyűlési képviselők listázását javasolta a parlamentben. (Gyöngyösi erről később szintén egy interjúban azt mondta, ez alapvetően Vona Gábor ötlete volt, ő ellenezte ezt, mégis el kellett mondania.) „Soha nem voltam antiszemita, és ezt Schiffer András tudja a legjobban, hiszen jól ismerjük egymást. Máig hálával tartozom neki azért, amiért nem állt be a szinte teljes kormánypárti-ellenzéki virtuális kivégzőosztagba 2012 novemberében. Többek között ezért sem értem mostani kirohanását...”

 

Schiffer posztjára az LMP is reagált már az Azonnalinak.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

Ebből nyáron akár óriási káosz is lehet: minden egyes EU-tagállam maga döntheti el, hogy elfogadja-e az EMA-engedéllyel nem rendelkező vakcinákat.

Az óvodák és az iskolák alsó tagozatai április 19-től nyitnak.

És ha még meg is épül Óbuda és Újpest között a vasúti híddal párhuzamosan, az is valószínűleg csak 20-25 év múlva lesz esedékes – a híd és a környező terület fejlesztési tervéhez azonban az embereket is megkérdezi a főváros.

Litvániában eleve olyan igazolást csináltak, ami megfelel az EU-s zöldigazolványnak. Az újból kinyitott üzleteket májustól csak egy ilyen igazolás felmutatásával lehet majd igénybe venni.

Napok óta tüntetnek, hogy munkakör és ne kor szerint oltsanak, és minél előbb elkezdődhessen az olasz turisztikai szezon.

Nem véletlen, hogy Orbán Viktor egyik fontos hőse lett Bethlen, ám ez az érdeklődés ma már csak takaréklángon ég.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás