+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. március 3. kedd, 13:25
Bukarestben a koronavírus elleni küzdelmet nagyon komolyan veszik.

Az Euractiv román kiadásának újságírója, Sebastian Rotaru videózott le a román parlamentben egy asztalra kihelyezett kézfertőtlenítőt, amit a legnagyobb valószínűséggel a keleti szomszédunknál már egy hete megjelent koronavírus elleni küzdelem jegyében raktak oda le. Romániában a hatóságok jelenleg négy koronavírusos betegről tudnak (ketten a kolozsvári, ketten a temesvári kórházban fekszenek), országos szinten jelenleg 42 személy van intézményes karanténban, 9431-et pedig otthonában különítettek el.

 

Szóval már az óvatosság és eleve az influenzaszezon miatt is indokolt a bukaresti parlamentben elhelyezett kézfertőtlenítő, ami kiválóan működik, bárki használhatja, azonban van vele egy probléma:

 

 

Bizony, oda van ragasztva az asztalhoz, nehogy ellopja valamelyik politikus vagy épp arra járó újságíró, ahogy azt a Pro TV külön meg is jegyezte, mondván nehogy már csak a politikai elitet tartsa lopósnak a nép. A Tolvajok nélküli közigazgatást mozgalmat elindító USR párt a Facebookon külön le is csapott a kézfertőtlenítőről készült fotóra, így azt már vagy 1400-an osztották ott meg. „Mintha egy tolvajokkal teli intézményben lennénk” – írták a képhez.

 

Tetszett a cikk? Van még ilyenünk bőven: olvass bele az Azonnali anyagaiba a koronavírusról, valamint Romániáról!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyar vasúttörténet legdrágább, a tervek szerint főként kínai hitelből épülő beruházása jóideje áll, a kormány szerint a titkosításról szóló törvényjavaslat ahhoz kell, hogy Kína hitelt adjon.

A posztszovjet térség nagy figurái mellett Irán és Szváziföld fért be a megszavazható listára, de a végső döntés a tiéd lesz ebben a történelmi versenyben!

Van-e olyan beteg, akit már nem érdemes intenzív osztályra küldeni? Nagyon mást gondol erről az olasz és a holland egészségügy. Mennyit ér meg egy élet az államnak?

Csecsemő is van a megbetegedettek között, lehetőleg ne cigivel és piával javítsunk a karanténhangulaton, készül az új eljárásrend is. Ez volt a keddi sajtótájékoztatón.

Az 59 éves beteg több krónikus betegséggel is küzdött. Emellett 492-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma itthon.

Melyik magyar stadiont lehetne itthon a koronavírussal fertőzötteknek átalakítani? Szavazz a cikkben!

Siófok rendelt ötezer maszkot
az új rendelet betartatásához,
de akinek nincs, az akár sállal vagy kendővel is eltakarhatja majd a száját és az orrát.

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás