Fokhagymával, sörrel, pálinkával és oltással a koronavírus ellen!

2020.02.28. 20:45

Tényleg félnek az emberek a koronavírustól? Érdemes-e félni tőle egyáltalán? Be kell-e spájzolni hetekre? Lehet-e védekezni ellene, és ha igen, hogyan? Buda szívében, a Fény utcai piacon kérdeztünk körbe!

Miután ellepték a Facebookot a kifosztott, üres tartóscikkes polcos hipermarketeket ábrázoló fotók, egy kis józanságra vágyva fogtuk magunkat és körbekérdeztünk a Fény utcai piacon, hogy megnézzük, tényleg pánikolnak-e annyira az emberek a koronavírustól, mint azt a média sugallja. Alig találtunk olyat, aki komolyan aggódik az egészsége miatt, a többségnek eleve az influenza jutott eszébe a most már fél Európát elérő világjárványról.

Ha egyáltalán valaki komolyan is veszi a veszélyt, kézmosásnál többet nem javasolna,

bár volt, aki azért a fokhagymát és az alkoholt is tanácsolni tudta, igaz, nem feltétlenül a vírus miatt. Egy francia vásárló szerint sincs ok félni, más vírusban többen is meghaltak már, és szerinte Franciaországban sincs félelem.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől
Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek