+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. február 26. szerda, 12:01
Még mindig nem tudni magyarországi fertőzésről, de Olaszországban tizenegy, Franciaországban pedig egy halottat követelt a héten Európában is megjelent vírus.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Láng-Bognár Kinga, az operatív törzs szóvivője szerda délelőtt sajtótájékoztatón mondta el, hogyan áll Magyarországról nézve a már Európában is megjelent koronavírus. Ebből kiderült, hogy

 

+ Kicsi az esélye, hogy el tudjuk kerülni a vírust, pillanatnyilag nem tudunk fertőzöttekről.

 

+ Összsen 2762 embert halt bele a koronavírusba.

 

+ Európában eddig tizemkét fő halt meg, ebből tizenegyen Olaszországban.

 

+ Eddig két magyar megbetegedésről tudunk, de egyikük sem Magyarországról.

 

Egyikük egy japán szállodahajón tartózkodik jelenleg, másikuk esetében pedig Bécsben diagnosztizálták a járványt. 

 

Gulyás nagyon erősen kérte, senki ne terjesszen a vírussal kapcsolatban álhíreket és ne keltsen pánikot, mivel „ez az, amire jelenleg a legkevésbé van szükség”.

 

Gulyás után Láng-Bognár Kinga, az operatív törzs szóvivője mondta el, hogy a kormany.hu-n megtekinthető a kidolgozott akcióterv, a lakosság kérdéseire pedig zöld számon válaszolnak. 

 

A valószínűleg Kínából indult vírusnak Olaszországban már 322 regisztrált fertőzöttje, és tizenegy halálos áldozata van, kedden délután pedig Ausztriában és Horvátországban is megjelent a betegség.

 

Tenerifén egy karantén alá helyezett szállodában is van öt magyar jelenleg, Kínában 172 magyar személy tartózkodik a konzuli regisztráció alapján, az öt legfertőzöttebb tartományban húszan vannak, és egyikük sem fertőzött.

 

LÁNG-BOGNÁR KINGA, AZ OPERATÍV TÖRZS SZÓVIVŐJE

 

Láng-Bognár a sajtótájékoztatón azt is kifejtette, hogy már elindult a koronavirus.hu is, ahol tájékozódni lehet a vírussal kapcsolatos legfrissebb információkról. Ugyanakkor a weblapot meglátogatva a következő kép fogadja az internetezőket:

 

A KORONAVIRUS.HU A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ ALATT, 12:00-KOR

 

Később ezért az Operatív Törzs szóvivője közölte is, hogy a honlap, és az emellé rendelt Facebook-oldal csupán pénteken indul el.

 

BORÍTÓKÉP: Gulyás Gergely / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Állítják: az észak-macedónok csatlakozása nem jelent semmit, mégis jogtalanságokat kiáltanak a NATO-integráció kapcsán.

Hatósági árakat nem tervez a kormány, viszont arra kérte a Pest Megyei Kormányhivatal az önkormányzatokat, figyeljék, jogosan emelik-e az árakat a piacokon, tudta meg az Azonnali.

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A magyar vasúttörténet legdrágább, a tervek szerint főként kínai hitelből épülő beruházása jóideje áll, a kormány szerint a titkosításról szóló törvényjavaslat ahhoz kell, hogy Kína hitelt adjon.

A posztszovjet térség nagy figurái mellett Irán és Szváziföld fért be a megszavazható listára, de a végső döntés a tiéd lesz ebben a történelmi versenyben!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás