+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. február 25. kedd, 08:50
Arra kéri a koronavírus-gyanús helyeken járt dolgozóit az Európai Parlament, maradjanak otthon. Az Európai Bizottság viszont már kevésbé szívbajos.

E-mailben jelezte dolgozóinak az Európai Parlament, hogy akik az elmúlt tizennégy napban Kínában, Hong Kongban, Makaóban, Szingapúrban, Dél-Koreában vagy Olaszország azon részén jártak, ahol felütötte a fejét a koronavírus, azok oldják meg, hogy otthonról dolgozzanak – írja a Politico.

 

Az erről szóló levelet hétfő este küldték el az érintetteknek, amelyben azt is kérik tőlük:

 

naponta kétszer nézzék meg, nem lázasak-e.

 

Így csak az térhet vissza a munkahelyére, aki az utazást követő két hétig tünetmentesnek bizonyul, és akinek erre rábólint a háziorvosa.

 

Míg az Európai Parlament aggódik az olasz koronavírusos megbetegedések miatt – az ország északi részén ugyanis már több mint kétszáz fertőzöttről tudni – az Európai Bizottság úgy tűnik, egyelőre nem. Ők ugyanis csak azokat kérték, hogy dolgozzanak otthonról, akik Kínában, Makaóban vagy Hong Kongban jártak, a többi országra nem vonatkozott ez a kérés.

 

Van-e már koronavírus Magyarországon?

 

Kedd reggelig úgy tudni, hogy egyelőre szerencsére még nincs. Hétfőn ugyanakkor bejelentette a külügyminisztérium:

 

magyar fertőzött már van.

 

Ugyanis egy a Japán partjainál karantén alá vont szállodahajó, a Diamond Princess fedélzetén dolgozó három magyar közül egyikük esetén pozitív lett a koronavírust vizsgáló teszt. Ám hétfőn még az érintett is tünetmentesnek bizonyult, nem köhögött és lázas sem volt.

 

Korábban itt írtunk arról, hogy mit kell tudni a koronavírusról, itt pedig képriportban mutattuk be, hogy hogyan érinti a budapesti kínai közösséget a járvány, de az Azonnali podcastje is foglalkozott a témával.

 

MONTÁZS: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Stacy's Mom című alterrock himnusz szerzője, Adam Schlesinger 52 éves volt.

Hatvannal vannak többen, mint tegnap. Egy hetvenéves férfi belehalt a fertőzésbe, a felgyógyultak száma pedig 42-re emelkedett.

A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Állítják: az észak-macedónok csatlakozása nem jelent semmit, mégis jogtalanságokat kiáltanak a NATO-integráció kapcsán.

Hatósági árakat nem tervez a kormány, viszont arra kérte a Pest Megyei Kormányhivatal az önkormányzatokat, figyeljék, jogosan emelik-e az árakat a piacokon, tudta meg az Azonnali.

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás