+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Február 29-én eldől, hogyan fog kinézni a szlovák parlament a következő négy évben, ekkor tartanak ugyanis parlamenti választást északi szomszédunknál. A magyarországi sajtóban egyedüliként az Azonnali részletesen foglalkozik azzal, hogy mi is történhet majd Szlovákiában szombaton: írtunk már nektek a magyar pártok, a Híd-Most és a Magyar Közösségi Összefogás közti megállapodás hiányáról, hoztunk interjút a Híd-elnök Bugár Bélával, valamint az MKÖ elnökével, Mózes Szabolcscsal, és a velük együttműködő MKP elnökével, Menyhárt Józseffel is. Beszélgettünk továbbá a jobboldali OĽANO listáján induló, magyar származású Grendel Gáborral is.

 

Emellett forgattunk Bugár somorjai lakossági fórumán, az Azonnali podcastjében, a Helyzetben interjúztunk a szlovákiai Sme napilap magyar származású főszerkesztőjével, Balog Beátával, megkérdeztük Pozsonyban a szlovákokat, hogy mi a véleményük a magyarokról, valamint utánajártunk annak is, hogy ki az az Igor Matovič, aki a választások után minden bizonnyal a jobboldal vezető személyisége lesz majd.

 

 

Azt viszont még mi sem tudhatjuk, mi lesz a szombaton esedékes választások eredménye, igaz, a legutóbbi közvélemény-kutatások alapján egy folyamatosan gyengülő Robert Fico-párt és egy folyamatosan erősödő Igor Matovič képe rajzolódik ki előttünk.

 

De mégis: te kire szavaznál, ha szavazhatnál a szlovákiai parlamenti választásokon? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A jelenlegi korlátozások fenntartását kérte Karácsony Gergely és Szita Károly a kormánytól a maratoni késést és nagyon kevés konkrétumot felmutató sajtótájékoztatón.

Niall Ferguson brit történész hat egyszerű, de kényelmetlen kérdést tenne fel a pekingi vezetésnek. Szerinte Kína felelőssége kétségtelen, ezért Trumpnak igaza van, amikor kínai vírusról beszél mindig.

A halottakból hárman voltak 70 év alatt, egyikük egy 49 éves férfi. Ma döntenek a kijárási korlátozásokról is.

Az énekesnő a vagyon újraelosztásáról osztott meg egy gondolatot, ami egy ismeretlen Sanders-aktivistától származik. Mutatjuk a legjobb mémeket Britney elvtársról!

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás