+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Február 29-én eldől, hogyan fog kinézni a szlovák parlament a következő négy évben, ekkor tartanak ugyanis parlamenti választást északi szomszédunknál. A magyarországi sajtóban egyedüliként az Azonnali részletesen foglalkozik azzal, hogy mi is történhet majd Szlovákiában szombaton: írtunk már nektek a magyar pártok, a Híd-Most és a Magyar Közösségi Összefogás közti megállapodás hiányáról, hoztunk interjút a Híd-elnök Bugár Bélával, valamint az MKÖ elnökével, Mózes Szabolcscsal, és a velük együttműködő MKP elnökével, Menyhárt Józseffel is. Beszélgettünk továbbá a jobboldali OĽANO listáján induló, magyar származású Grendel Gáborral is.

 

Emellett forgattunk Bugár somorjai lakossági fórumán, az Azonnali podcastjében, a Helyzetben interjúztunk a szlovákiai Sme napilap magyar származású főszerkesztőjével, Balog Beátával, megkérdeztük Pozsonyban a szlovákokat, hogy mi a véleményük a magyarokról, valamint utánajártunk annak is, hogy ki az az Igor Matovič, aki a választások után minden bizonnyal a jobboldal vezető személyisége lesz majd.

 

 

Azt viszont még mi sem tudhatjuk, mi lesz a szombaton esedékes választások eredménye, igaz, a legutóbbi közvélemény-kutatások alapján egy folyamatosan gyengülő Robert Fico-párt és egy folyamatosan erősödő Igor Matovič képe rajzolódik ki előttünk.

 

De mégis: te kire szavaznál, ha szavazhatnál a szlovákiai parlamenti választásokon? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az EU nem egy bankautomata olyan tagállamok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alapvető szabályokat, írták a néppárti EP-képviselők.

A fából készült alkotást július 4-én, az amerikai függetlenség napján gyújtották fel.

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes szerint Budapesten rövid távon biztosan nem lesz ingyen a BKV. De mit és miért akarnak a bécsi zöldek?

Hónapok óta veszekszenek a Gödöt vezető politikusok. A Momentum vezetése polgármestere, Balogh Csaba pártjára állt, de mit gondol az ügyről a többi pártközpont?

Volt olyan tüntető, akit legalább húsz rendőr ütött és rugdosott, miközben már rég a földön feküdt. Második estéje tüntetnek Belgrádban és országszerte Vučić és rendszere ellen.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Három borásztehetség, bor, bogrács, vezetett kóstoló, dűlőtúra. Mád, július 11.

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás