+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. február 21. péntek, 07:47
Bár a Fundacja Pro plakátja egyértelműen jelzi, hogy a homoszexuálisok gyerekeket fognak szerintük molesztálni, a bíróság szerint ez nem bántó, hanem oktató jellegű üzenet.

A lengyel bíróság elutasított egy LMBTQ-ellenes kampány szervezői ellen benyújtott keresetet, mivel szerintük a plakát, ami összeköti a homoszexualitásta  pedofíliával informatív és oktató jellegű – írja a Pink News.

 

A Lengyelországban megautóztatott plakátokat az ultarkonzervatív Fundacja Pro nevű szervezet készítette, a ráírt szöveget pedig a hangosbeszélőben is ismételgették az utcákon:

 

„A pedofília hússzor gyakoribb a homoszexuálisok között. Tanítani akarják a gyerekeidet. Állítsuk meg őket!”

 

Az ügyvéd Bartłomiej Ciążyński még 2019-ben indított polgári pert a Fundacja Pro ellen azzal érvelve, hogy a kampány rágalmazta és megsértette méltóságban az LMBTQ-embereket. A keresetet szerdán utasította el a bíróság Wrocławban, Adam Maciński bíró szerint azért, mert segít felhívni a figyelmet a pedofília veszélyeire, miközben foglalkozik az extrém szexuális felvilágosítás veszélyeivel.

 

„A kampány nem kritizált agresszívan, és nem bélyegezte meg vagy zaklatta a felperest”

 

– érvelt Maciński, hozzá téve, hogy a döntése az alperes szólásszabadságának és meggyőződésének védelme.

 

A beszámoló szerint a bíróság előtt közben több tüntető is megjelent olyan táblákkal, hogy „Állítsuk meg a pedofíliát: a homoszexuálisak gyakran molesztálnak gyerekeket”, és „Mit tanít az LMBT-lobbi a gyerekeinknek?”

 

Különösebben persze nem meglepő a lengyel bíróság attitűdje, hiszen Jaroslaw Kaczyński, a lengyel kormánypárt (PiS) elnöke például már augusztusban kikelt a Pride-ok ellen, azokat utazó színházaknak nevezve, amik szándékosan provokálják a helyieket, utána pedig megígérte, hamarosan rendbe teszik ezeket a problémákat.

 

FOTÓ: Twitter / LMBTQpl

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy Magyarországról valaki ellen eljárást indítsanak, részes tagállamban vagy ottani céggel kell az EU-s pénzt elcsalni. Ezt maga Laura Codruța Kövesi mondta nekünk.

Rövid ideig tartott a szerb koronavírus-siker: a választások után két héttel ismét kijárási korlátozásokat vezethetnek be.

Itt a nyár, itt a főszezon, a budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

A járvány súlyosságát
tagadó brazil elnök már
napok óta tüneteket mutatott.

A Windows File Recovery évtizedes szenvedésnek vethet véget: nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül töröljük az értékes dokumentumainkat!

Hét év után taszította le a trónról a kancellárt az a Rudolf Anschober, akit a járvány alatt szinte minden nap látott egész Ausztria válságot menedzselni.

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás