+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2020. február 20. csütörtök, 07:08
Új sorozat indul az Azonnalin: a 2020-as éveket alakító emberek mondják el, merre megyünk ebben az évtizedben.

Az Azonnali nemrég két vitában is foglalkozott a közelmúlttal: egyrészről a harminc évvel ezelőtti rendszerváltást akartuk megérteni, másrészről arra voltunk kiváncsiak, mit írhatnak majd a jövő történelemkönyvei a 2010-es újabb rendszerváltással elkezdődött évtizedről.

 

A múlt felől azonban most tényleg a jövő felé fordulunk:

 

Miről szólnak majd a húszas évek?

 

Mik lesznek azok a technológiai újítások, kulturális szokások, társadalmi folyamatok és politikai változások, amelyek meghatározzák mindennapjainkat? Ez lehet annak kérdése, hogy ebben az évtizedben lesz-e rendszerváltás, autóval fogunk-e még járni (és milyennel), mik lesznek a kulturális szokásaink, és mennyiben változik meg még inkább a kommunikációs terünk?

 

Persze elképzelése, pláne vágya mindenkinek lehet – éppen ezért mi eme újabb vitasorozat szerzőiként

 

olyan embereket nyertünk meg, akik tetteikkel alakítani is tudják mindazt,

 

amit válaszként fogalmaznak most meg nekünk. Olyan embereket, akiknek van ötletük a húszas évekre – jó vagy rossz, érdekes vagy unalmas –, és van hozzá pozíciójuk vagy tudásuk (a kettő a mai Magyarországon gyakorlatilag alig fedi egymást), hogy ebből az ötletből esetleg tényleg valóság legyen.

 

A sorozat részeit ide kattintva tudjátok követni. Jó olvasgatást!

 

BORÍTÓKÉP: Wikipédia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy Magyarországról valaki ellen eljárást indítsanak, részes tagállamban vagy ottani céggel kell az EU-s pénzt elcsalni. Ezt maga Laura Codruța Kövesi mondta nekünk.

Rövid ideig tartott a szerb koronavírus-siker: a választások után két héttel ismét kijárási korlátozásokat vezethetnek be.

Itt a nyár, itt a főszezon, a budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

A járvány súlyosságát
tagadó brazil elnök már
napok óta tüneteket mutatott.

A Windows File Recovery évtizedes szenvedésnek vethet véget: nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül töröljük az értékes dokumentumainkat!

Hét év után taszította le a trónról a kancellárt az a Rudolf Anschober, akit a járvány alatt szinte minden nap látott egész Ausztria válságot menedzselni.

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás