+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2020. február 20. csütörtök, 07:08
Új sorozat indul az Azonnalin: a 2020-as éveket alakító emberek mondják el, merre megyünk ebben az évtizedben.

Az Azonnali nemrég két vitában is foglalkozott a közelmúlttal: egyrészről a harminc évvel ezelőtti rendszerváltást akartuk megérteni, másrészről arra voltunk kiváncsiak, mit írhatnak majd a jövő történelemkönyvei a 2010-es újabb rendszerváltással elkezdődött évtizedről.

 

A múlt felől azonban most tényleg a jövő felé fordulunk:

 

Miről szólnak majd a húszas évek?

 

Mik lesznek azok a technológiai újítások, kulturális szokások, társadalmi folyamatok és politikai változások, amelyek meghatározzák mindennapjainkat? Ez lehet annak kérdése, hogy ebben az évtizedben lesz-e rendszerváltás, autóval fogunk-e még járni (és milyennel), mik lesznek a kulturális szokásaink, és mennyiben változik meg még inkább a kommunikációs terünk?

 

Persze elképzelése, pláne vágya mindenkinek lehet – éppen ezért mi eme újabb vitasorozat szerzőiként

 

olyan embereket nyertünk meg, akik tetteikkel alakítani is tudják mindazt,

 

amit válaszként fogalmaznak most meg nekünk. Olyan embereket, akiknek van ötletük a húszas évekre – jó vagy rossz, érdekes vagy unalmas –, és van hozzá pozíciójuk vagy tudásuk (a kettő a mai Magyarországon gyakorlatilag alig fedi egymást), hogy ebből az ötletből esetleg tényleg valóság legyen.

 

A sorozat részeit ide kattintva tudjátok követni. Jó olvasgatást!

 

BORÍTÓKÉP: Wikipédia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Noha a belgrádi parlamentbe bekerült pártok közül alapvetően mindenki kormányozna a Szerb Haladó Párttal, Vučićnak nem sürgős, hogy felálljon az új kormány. Mi ennek az oka?

Ha az ellenzék komolyan gondolja a győzelmi esélyeit, el kell döntenie, hogy hogyan indul, ezért vitasorozatot indítunk ellenzéki politikusokkal
és értelmiségiekkel.

Mindössze 6010 tesztett végzett az elmúlt 24 órában Magyarország, a környező országok közül csak Csehországban tesztelnek kevesebbet. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A plexi arcvédő pajzsok igazán csak a koronavírusnál sokkal nagyobb részecskék ellen nyújtanak hatékony védelmet.

A Legának nem sikerült bevennie az ötven éve vörös Toszkánát, az Öt Csillag az északi régiókban gyakorlatilag eltűnt, a déliekben összeomlott.

Hónapok kérdése, és közvetlen vasúti összeköttetése lesz a román főváros repülőterének a belvárossal. Eddig csak buszozni vagy taxizni lehetett.

A koronavírus miatt idén hiány volt a külföldi munkaerőből.

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás